Tomislav Čuljak

Respektiramo Rijeku, ali uz pravi pristup možemo joj se suprostaviti

Ivica Cerovac

Nakon poraza od Rudeša dogodio se klik u svlačionici i uvjeren sam da su to i oni primijetili te jedino što im mogu obećati je da ćemo dati zadnji atom snage da pobijedimo ovu utakmicu i na kraju se zajedno veselimo ostanku u ligi - rekao je Čuljak



PULA Tomislav Čuljak, najiskusniji stanovnik zeleno-žute svlačionice, dosad je odigrao tri susjedska derbija, od čega dva na »Drosini«. Jesenas je sa svojim suigračima bio primoran potpisati kapitulaciju (1:2), dok je prošle sezone bio dijelom momčadi koja je slavila s 1:0.


– Teško je uspoređivati tu utakmicu s današnjom, a nema ni smisla toliko se vraćati u prošlost jer su se u međuvremenu momčadi promijenile, a promijenili su se i treneri. Riječani su tu utakmicu dobro odigrali i većim njenim dijelom bili bolji, ali mi smo iskoristili svoju šansu i potom sačuvali stečenu prednost. Bio bih sretan da se nešto slično ponovi i danas, da oni dominiraju, a mi uzmemo tri boda. U konačnici se bodovi pišu, sve drugo brzo se zaboravlja, nije dvojio Tomislav Čuljak. – Respektiramo Rijeku, tu nema dvojbe, ali uz jedan dobar pristup, možemo joj se suprostaviti. Izgledamo dobro u zadnje vrijeme i nema razloga da kod kuće kalkuliramo, već se od prve minute trebamo baciti na glavu. Još je 15 bodova u igri i moramo gledati da ih uzmemo što je više moguće, jer se jedino tako možemo nadati ostanku. O kvalifikacijama u ovom trenutku ne razmišljamo, već idemo utakmicu po utakmicu i plodove se vide, a s dobrim rezultatima podigao se i elan u svlačionici.


Žele li nastaviti pozitivnu rezultatsku seriju, »zeleno-žuti« će morati odgovoriti na puno izazova.




– Rijeka ima niz kvalitetnih igrača. Osobno poznajem Župarića koji mi je jedan od boljih obrambenih igrača u ligi, Pavičić je jako dobar, bivši igrač Dinama, Kvržić je kapetan i veoma ga poštujem, a Puljić je prvi strijelac lige. Imamo na koga paziti, ali imamo i kvalitetu da ih uspijemo stopirati i nečemu se nadati, uvjeren je Čuljak. – Spremni smo i svjesni što ova utakmica znači našim navijačima. Mi koji smo malo duže u Puli znat ćemo to prenijeti na dečke koji su nam se kasnije priključili i možda nisu upoznati s tim. Pozvao bih i navijače da dođu u što većem broju na stadion i pruže nam podršku koja će nam sigurno trebati. Nakon poraza od Rudeša dogodio se klik u svlačionici i uvjeren sam da su to i oni primijetili te jedino što im mogu obećati je da ćemo dati zadnji atom snage da pobijedimo ovu utakmicu i na kraju se zajedno veselimo ostanku u ligi.