Smjena trenera

Rendulić više nije trener Istre 1961, Igor Cvitanović kandidat za nasljednika

Hina

Igor Cvitanović/Foto PIXSELL

Igor Cvitanović/Foto PIXSELL



PULA Krunoslav Rendulić više nije trener Istre 1961 nakon što je zeleno-žute vodio u dvanaest službenih utakmica u kojima su ostvarene samo dvije pobjede, dva remija i osam poraza, objavio je u ponedjeljak pulski prvoligaš na svojim službenim stranicama.


Rendulić je smjenjen zbog loše i neučinkovite ofenzivne igre Puljana koji u četiri posljednja prvenstvena susreta nisu postigli niti jedan gol. Istra 1961 tako je ostala na samo dva osvojena boda u pet proljetnih kola i trenutno zauzima devetu, predzadnju poziciju na prvenstvenoj ljestvici sa samo 17 bodova, doduše čak 13 više od fenjeraša Rudeša, ali i s četiri, odnosno pet bodova više od Intera i Slaven Belupa.


Već danima mediji nagađaju s imenima novog pulskog kormilara, no prema posljednjim neslužbenim informacijama najbliži klupi Istre 1961 je Igor Cvitanović, jedan od najboljih napadača u povijesti Dinama i bivši hrvatski reprezentativac, čije se ime spominje kao moguća zamjena Krunoslava Rendulića.




Cvitanović je dugo vremena, od 2009. godine, trenersku karijeru gradio u omladinskom pogonu Dinama, stvarajući niz budućih nada, kako »modrih« tako i hrvatskog nogometa, a na ljeto je preuzeo zagrebačku Dubravu, trenutačno drugoplasiranu momčad Treće lige – zapad.