Puno priče, malo love

Real demantirao napise, Madrižani nemaju 500 milijuna eura za pojačanja

Hina

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Zinedine Zidane/Foto REUTERS



MADRID Europski nogometni prvak Real Madrid priopćio je kako nema na raspolaganju 500 milijuna eura za dovođenje novih igrača ovog ljeta čime je demantirao vijest objavljenu u francuskim novinama L’Equipe.


»To je glupost. Zašto ne 623 milijuna, ili 400 možda, ili zašto ne 348 milijuna eura?«, rekao je u petak glasnogovornik Real Madrida. »Klub uopće nema određeni i pripremljeni iznos namijenjen za pojačanja«, dodao je.


L’Equipe je ne navodeći izvor informacije objavio kako Real Madrid ima pripremljenih 500 milijuna eura za pokušaj dovođenja Kyliana Mbappea iz PSG-a, Paula Pogbe iz Manchester Uniteda i Edena Hazarda iz Chelsea.




U proteklih pet godina Real Madrid je na pojačanja potrošio ukupno 451 milijun eura pa u Madridu ne vjeruju da bi u samo jedno ljeto mogao potrošiti 500 milijuna.


»U to ne treba vjerovati, pa to su dvije trećine aktulanog proračuna Real Madrida«, kaže Felix Diaz, novinar Marce koji izvještava o Real Madridu. Ukupni proračun kluba iznosi 750 milijuna eura.


»Niti jedna kompanija ne bi mogla toliko potrošiti iz proračuna, jedino da možda prodaju igrače za oko 300 milijuna eura«, dodaje Diaz.


Iznos namijenjen novim igračima ovisit će o situaciju na tržištu, ne može se govoriti točnoj cifri, kažu Diaz i glasnogovornik.


U posljednja dva prijelazna roka Real Madrid je potrošio 162 milijuna eura na nove igrače, a zaradio 133 milijuna eura od prodaje igrača.


Ove sezone se momčad nalazi na trećem mjestu u prvenstvu s 12 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom, a nakon što je ispala u polufinalu kupa i osmini finala Lige prvaka uprava je na klupu vratila Zinedine Zidana.


On je rekao kako sada nije trenutak za razgovore o pojačanjima jer je pred njima još deset utakmica do kraja sezone te da su mu svi igrači aktualne momčadi bitni i da na njih računa.


Klub je prošle sezone, nakon osvajanja Lige prvaka, ostvario prihod od 750,9 milijuna eura, što je 11, 3 posto više nego godinu ranije. Niti jedan nogometni klub nije zabilježio tako visok prihod.


Nakon rashoda i plaćanja poreza ostala mu je neto dobit od 31,2 milijuna eura.


Upravi je posljednjih godina prioritet obnova stadiona Santiago Bernabéu za kojeg namjerava posuditi 575 milijuna eura od banaka Merrill Lynch i JP Morgan.