Europska liga

Raspucani Hrvati: Golovi Tomasova, Švrljuge, Bobana i Šovšića

Hina

Marin Tomasov, Foto: I. TOMIĆ

Marin Tomasov, Foto: I. TOMIĆ



Četiri hrvatska igrača bili su strijelci za svoje klubove u uzvratnim susretima 3. pretkola nogometne Europske lige igranima u četvrtak.


Marin Tomasov bio je dvostruki strijelac za kazahstansku Astanu koja je kao gost nadigrala lihtenštajnski Vaduz sa 4-0 te tako s ukupnih 9-1 prošla u 4. pretkolo. Tomasov se u strijelce upisao u 37. i 89. minuti. Bili su njegovi drugi i treći gol Vaduzu jer je bio strijelac i u prvom susretu prije tjedan dana.


Andro Švrljuga postigao je pogodak za 2-0 u 2-1 pobjedi litvanske Suduve protiv Maccabija iz Tel Aviva kojom je njegov sastav prošao dalje s ukupnih 4-2. Švrljuga je poentirao u 45. minuti.




Golovi Gabrijela Bobana za moldavski Šerif iz i Damira Šovšića za mostarski Zrinjski stigli su u samim završnicama dvoboja, ali nisu pomogli njihovim klubovima. Boban je u 86. minuti na gostovanju kod AIK-a u Stockholmu poravnao na konačnih 1-1, no švedski je sastav prošao dalje zbog pobjede od 2-1 u prvom susretu, dok je Šovšić realizirao kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi kojim je Zrinjski na svom terenu pobijedio Malmo sa 1-0, ali i u ovom je slučaju švedski predstavnik prošao dalje zahvaljujući 3-0 pobjedi iz prvog dvoboja.