Junak bijelih

RIJEČKI “JOKER ZOVI” Alexander Gorgon puca od želje za golovima pred Jadranski derbi

Orlando Rivetti

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Nikakav umor nije u pitanju. I Hajduk je igrao u četvrtak kao i mi. Bit će prava utakmica za dušu i srce navijača. To su najbolje utakmice za uživanje u igri i ambijentu, najavljuje Gorgon



RIJEKA  »Joker zovi«. Alexander Gorgon, bečka škola, nakon ozljeda u drugom djelu prošle sezone, puca od snage i želje za igranjem i – golovima. Postigao je tri u posljednja dva nastupa Rijeke, dva Interu, sada jedan veoma bitan Norvežanima.


Zabijate kada je najpotrebnije?


– Je li to pitanje? Dobro, znam da je u Sarpsborgu bilo izuzetno važno zabiti da bismo stvorili temelje za prolaz u uzvratnom susretu na Rujevici. Ljepše je krenuti od  rezultata 1:1. Sada na svojoj travi možemo  igrati svoj nogomet. Pokušali smo pokazati svoje odlike, ali nije bilo lako. Suparnici su bili žestoki i dobro organizirani.




Imali ste prigodu i prije maestralnog pogotka?


– Već u prvom poluvremenu mogli smo, bez obzira na sve, voditi dva-nula. Imali smo nevjerojatne prigode. Da smo zabili sve bi bilo drugačije u nastavku. Zagorčali smo sami sebi život. Iskupio sam se za nerealiziranu šansu prije toga… Morao sam ga zabiti. Svaka čast vrataru Vasjutinu, ima sjajne reflekse, tjerao nas je očaj, ma i mene… Zadovoljan sam rezultatom.


Zabili ste sa 25 metara, prekrasan pogodak?


– Tako je to u nogometu, ne možeš zabiti iz čiste prigode, a onda raspališ sa 25 metara i lopta zatrese mrežu. Lijep osjećaj. Lopta je poštena, mnoge nisu ušle, ona moja koja nije trebala donijela nam je remi. Raspalio sam, nema tu puno filozofije. Golovi su moj posao i moja hrana.


Što nije valjalo u igri Rijeke?


– Bilo je teško igrati na umjetnoj travi. To nije nogomet. U prednosti je ekipa koja stalno igra na takvom terenu. Norvežani su igrali agresivno, žestoko. Utakmica puna trke i kontakata. Borili smo se do kraja i zaslužili smo neodlučan rezultat.


U nedjelju na Rujevicu stiže Hajduk?


– Moramo malo odmoriti noge i glavu. Danas  ćemo analizirati Splićane. Nikakav umor nije u pitanju. I Hajduk je igrao u četvrtak kao i mi. Bit će prava utakmica za dušu i srce navijača. To su najbolje utakmice za uživanje u igri i ambijentu…