Duel

Prva HNL: Slaven Belupo protiv Intera ispustio vodstvo 3-0

Hina

U posljednjem susretu 30. kola Prve HNL Slaven Belupo i Inter su odigrali 3-3 nakon što je domaćin vodio 3-0. Slaven Belupo je fantastično ušao u susret i nakon 22 minute vodio je 3-0, a mogao je zabiti još pokoji pogodak. Međutim, u nastavku susreta gosti su uspjeli poravnati, a izjednačujući, treći pogodak Inter je zabio u osmoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.Već u šestoj minuti Vinko Međimorec je zabio za 1-0. Na 2-0 je tri minute kasnije povisio Miloš Vidović, a u 22. minuti je Dinko Trebotić postigao pogodak za 3-0. U tim trenucima činilo se kako će gosti iz Zaprešića teško stradati, no uslijedio je veliki povratak Intera.

Gosti su u 31. minuti uspjeli smanjiti preko Dominika Rešetara, a u posljednjim trenucima prvog dijela dogodio se možda i ključni detalj susreta. Slavenov branič Nikola Katić je laktom udario u glavu Rešetara i posve zasluženo zaradio crveni karton. S igračem više Inter je u nastavku dominirao i u 71. minuti je Tomislav Mazalović nakon ubačaja iz kornera smanjio na 3-2. Kada se već činilo kako će Slaven ipak zadržati prednost, sudac Ivan Župan je u četvrtoj minuti nadoknade dosudio kazneni udarac nakon što je Musa igrao rukom. Mazalović je bio siguran i golom u osmoj minuti nadoknade izjednačio je na 3-3.


Slaven Belupo je ovom utakmicom prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, dok je Inter osvojio tek drugi bod u posljednjih pet kola.Inter je ostao peti sa 36 bodova, dok je Slaven Belupo sedmi sa 32 boda. U vodstvu je Dinamo sa 66 bodova, pet više od Hajduka.