Mario Cvitanović, trener "Modrih"

Poruka iz Dinama: Rijeka ima gard šampiona, ali mi idemo na pobjedu

Ivana Vaupotić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Modri na Rujevicu stižu u najjačem sastavu, za razliku od desetkovanog suparnika. Doduše, upitan je nastup Ante Ćorića, no Dani Olmo je u srazu s »Hajdukom« pokazao da može uspješno zamijeniti najrazvikanijeg igrača »Dinama«.



ZAGREB – Za trenera »Dinama« Marija Cvitanovića večerašnje gostovanje na Rujevici donosi treći uzastopni derbi s klubovima iz vrha HT Prve lige. Prije trinaest dana modri ansambl je na gostovanju kod »Osijeka« osvojio bod (1:1), a prošlog vikenda stigla je pobjeda nad »Hajdukom« na stadionu Maksimir (3:1). Mladi stručnjak nada se da će imati razloga za veselje i nakon sučeljavanja s »Rijekom«.


– Naravno, mi idemo na pobjedu. Želimo demonstrirati dobre stvari koje stalno radimo na treninzima. Moramo nastaviti tamo gdje smo stali – tvrdi Cvitanović.


Modri na Rujevicu stižu u najjačem sastavu, za razliku od desetkovanog suparnika. Doduše, upitan je nastup Ante Ćorića, no Dani Olmo je u srazu s »Hajdukom« pokazao da može uspješno zamijeniti najrazvikanijeg igrača »Dinama«.




– Moramo stajati čvrsto na zemlji. Bez obzira na sve izostanke,  siguran sam da nas očekuje kvalitetan suparnik. Priče me ne zanimaju, »Rijeka« je u prošlom prvenstvu pokazala koliko vrijedi. Moramo znati da igramo protiv kluba koji ima gard šampiona. Ne podcjenjujem igrače »Rijeke« koji će sada dobiti priliku. Svi su oni članovi kluba koji je prvak Hrvatske. Uostalom, »Osijek« je protiv nas nastupio s igračima iz drugog plana, i tu se ispostavilo da je bitno isključivo izdanje igrača na terenu. Prema tome, moramo poštovati suparnika – dodaje maksimirski šef struke.


Budući da »Dinamo« tek u četvrtak igra prvu utakmicu zadnje runde kvalifikacija Europske lige s albanskim »Skenderbeuom«, Cvitanović  stiže na Rujevicu s najjačim sastavom. Prema njegovim riječima, nema razloga za čuvanje igrača jer vremena za odmor ima dovoljno.


– Gledali smo i analizirali »Rijeku«. To je momčad koja u svakom trenutku zna što želi i kako do toga doći. Zbog toga su i bili tako dobri u kvalifikacijama Lige prvaka.


Radimo na pronalaženju igre kojom ćemo im parirati, ali pri tome želimo ostati svoji. Najvažnije je da svi igrači izvrše zadatke koje dobiju – objašnjava Cvitanović, uz dodatak da svaka pobjeda donosi mir i dodatni podstrek.


Glavni cilj je podizanje razine igre u odnosu na ono što je »Dinamo« prošle sezone prezentirao na Rujevici.


– Idemo odigrati kvalitetnu utakmicu, dati sve od sebe i pokazati ono što radimo na treninzima. Ako to ispunimo, sve će doći na naplatu – zaključuje Cvitanović.