Kreće već danas

Počinje osamnaesto kolo Prve HNL: Varaždinci zagrijavaju modre za Manchester City

Ivana Vaupotić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



Osamnaesta dionica HT Prve lige u tekućoj sezoni Dinamu donosi sučeljavanje s klubom koji je prije dva i pol mjeseca razdrmao modru svlačionicu i označio okretanje novog lista u Maksimirskoj 128. Sve do tog 21. rujna i minimalnog poraza na gostovanju kod Varaždina, Nenad Bjelice je radio mnoštvo promjena u momčadi za domaće izazove kako bi odmarao ključne igrače za europske utakmice. Taj dan je donio radikalnu promjenu, praćenu gnjevom maksimirskog šefa struke, koji je odmah najavio rez i sankcije za igrače čijim zalaganjem nije bio zadovoljan.


Bjelica je vrlo brzo napravio sve što je izgovorio nakon Varaždina, a njegova momčad je uhvatila šampionski korak. Konkretnije, Dinamo je u prvih devet kola ostvario pet pobjeda, jedan remi i dva poraza, s time da je zagrebački dvoboj s Rijekom odgođen za 18.prosinca. Nakon sramotnog poraza u Varaždinu, koji do te utakmice nije znao za prvenstvenu pobjedu, modri ansambl je nanizao sedam pobjeda i neriješeni rezultat u derbiju s Hajdukom, kojeg su prije dva tjedna u Zagrebu čuvale dobre vile.


Današnji ogled s Varaždincima stiže u predvečerje raspleta zadnjeg kola skupine C Lige prvaka, koje društvu iz Maksimirske 128 može donijeti, ali i uskratiti ostvarenje svih europskih ambicija jer iduće srijede na stadion Maksimir stiže Manchester City, odnosno najskuplja nogometna momčad na svijetu. Istina, teorija vezana uz dvoboj Šahtara i Atalante nudi prolaz čak i ako izgube, no jasno je da im drugo uzastopno europsko proljeće može zajamčiti samo senzacionalna pobjeda. Naravno, bilo bi krajne pretenciozno tvrditi da Varaždin večeras može »glumiti« Manchester City. Međutim, Bjelici i njegovim štićenicima puno bi značila uvjerljiva pobjeda, u kontekstu stvaranja pozitivnog ozračja i pumpanja atmosfere uoči utakmice koja klubu može donijeti jako puno, u svakom smislu.