SP u Rusiji

Ovo su stadioni na kojima će igrati Hrvatska, najbliži je udaljen “samo” 1400 kilometara

Hina

REUTERS

REUTERS

»Vatreni« će igrati u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom.



Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je jednu od težih skupina svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i za navijače jednu od najgorih za putovanje. 


»Vatreni« će igrati u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom.


Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rosotvu na Donu protiv Islanda.


Kalinjingrad




Kalinjingrad je od Zagreba udaljen 1.400 kilometara. Hrvatska će u prvom kolu igrati na Areni Baltik koja može primiti 35.212 gledatelja. Kalinjingrad se nalazi u Klinjingradskoj oblasti koja se nalazi 320 kilometara od ruske granice. Dodijeljen je Sovjetskom savezu 1945. godine Potsdamskim ugovorom nakon II. svjetskog rata. Kalinjingrad je lučki grad ruske eksklave između Poljske i Litve, s pristupom Baltičkom moru i ima oko 700.000 stanovnika. Pod njemačkim imenom bio je glavni grad njemačke pokrajine Istočne Pruske.


REUTERS


REUTERS



Njižni Novgorod


Zagreb je od Nižnji Novgoroda udaljen 2.750 kilometara.U drugom kolu Hrvatska će igrati na stadionu Nižnji koji prima 44.899 gledatelja, a to je jedan od stadiona koji još uvijek nisu završeni, no sve bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine ili u siječnju iduće godine. Ovo je »najnesretniji« stadion jer je tijekom gradnje na njemu bilo nekoliko nesreća, te jedan požar. Grad se nalazi na ušću rijeke Oke u Volgu i Broji 1.3 milijuna stanovnika. Važno je industrijsko središte (autoindustrija), sveučilišni grad, kulturni centar regije. Nižnji Novgorod je važno prometno čvorište (riječna luka, željeznica koja leži na Transsibirskoj pruzi, sjecište više glavnih cestovnih pravaca, zračna luka, metro).


REUTERS


REUTERS



Rostov na Donu


Zagreb je od Rostova na Donu udaljen 2.400 kilometara. Hrvatska će u trećem kolu igrati na Rostov Areni koja prima 45.000 gledatelja. Novi dom Rostova je završen i čeka službeno otvaranje. Rostov na Donu leži 46 km od ušća Dona u Azovsko more i administrativno je središte Rostovske oblasti. Rostov je prometno čvorište južne Rusije. Ima veliku željezničku stanicu i važnu međunarodna zračnu luku. Najvažnija industrijska grana u gradu je prerada drva, kemijska i elektronička industrija. Zemlja oko Rostova izuzetno je plodna, tako da iz tog kraja stiže mnogo prehrabrenih proizvoda. Također, poznati su i rudnici kamenog uglja, jedni od najvećih u Rusiji.


REUTERS


REUTERS