Slavlje u modroj svlačionici

Oršić nakon hat tricka Atalanti: ‘Nisam euforičan, brzo će nove utakmice’; Leovac: ‘Nije moglo bolje’

Hina

Reuters

Reuters



 Nogometaši Dinama fantastičnom su predstavom otvorili nastup u Ligi prvaka, a nakon utakmice nisu skrivali zadovoljstvo igrom koju su prikazali.


»Presretan sam, ovo je naša najbolja utakmica koju smo odigrali u dvije godine. Ostvarili smo veliku pobjedu, međutim treba ići korak po korak,« kazao je junak susreta, trostruki strijelac Mislav Oršić.


Tri gola na utakmici Lige prvaka nije mala stvar, međutim Oršić je skromno kazao.




»Ne znam što bih pametno rekao nakon ovakve utakmice, svi smo sretni zbog rezultata.«


Istaknuo je kako je momčad dobro ušla u susret, a pomjena formacije iznenadila je Talijane.


»Dobro smo ušli u utakmicu i odmah smo ih napali. Promijenili smo formaciju, to ih je malo zbunilo. Svi smo znali što trebamo raditi i sve je na kraju dobro prošlo.


Pokazali smo da možemo dobro igrati i u Ligi prvaka i sada moramo tako dalje.«


Oršić je prije šest godina iz Intera preselio u Speziju, no nije se dugo zadržao u Italiji i već nakon jedne sezone je napusio ‘čizmu’. Potom je igrao za Rijeku, Celje, te u Koreji i Kini, a u Dinamo je došao prije godinu dana.


»Nisam razmišljao o talijanskim danima. Bio sam mlad i neiskusan, nisam se znao nositi sa situacijom. Bio je to moj prvi klub u kojem sam igrao nakon Hrvatske. Međutim, sada je sve stiglo na naplatu,« kazao je smireno.


»Nisam euforičan. Pokušavam ostati na zemlji, brzo su nove utakmice,« kazao je na kraju.


Pogodak je postigao i Marin Leovac.


»Nije moglo bolje večeras. Želim čestitati svima, od stručnog stožera, igrača do publike. Trener je promijenio formaciju pa smo Stojanović i ja bili malo ofenzivniji i to se pokazalo dobro,« kazao je.


Nikola Moro je naglasio kako je rezultat čudo.


»Bila je ovo fantastična noć. Rezultat je čudo, a atmosfera na stadionu je bila sjajna. Pripremili smo se dobro i vjerovali smo da možemo,« kazao je Moro.Premda je Atalanta prošle sezone bila najefikasnija u talijanskom prvenstvu protiv Dinama nije uspjela zatresti mrežu.

»Odigrali smo obranu vrhunski. Protiv najefikasnije momčadi u Italiji nismo primili pogodak. Trener je odlično posložio taktiku što se vidjelo na terenu,« kazao je vratar Dominik Livaković.


»Atmosfera je bila fantastična. Navijači su nas nosili cijeli susret,« kazao je Livaković, ali i dodao: »Moramo smiriti euforiju, Ima još dosta utakmica. Naš cilj je ponovo europsko proljeće, ali idemo korak po korak.«


Dinamov kapetan Arijan Ademi je poručio kako je ovo bila ‘predstava za povijest’.


»Bila je ovo veličanstvena predstava, za povijest. Svaka čast momcima, svaka čast svima, srušili smo najbolji klub iza Juventusa u Italiji,« poručio je kapetan »Modrih«.