U dobro čuvanom neboderu

Opljačkan Ivan Perišić: Iz luksuznog stana u Milanu ukrali mu satove vrijedne 80.000 eura

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters



Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić nemalo se iznenadio kad se iz Hrvatske ovih dana vratio u svoj stan u Milanu: kako doznaje talijanska La Stampa, otkrio je da mu je netko ukrao tri skupocjena sata ukupne vrijednosti 80.000 eura.


Jedan Rolex vrijedan 20.000 eura te Audemars Piguet iz ograničene serije vrijedan 50.000 eura pripadali su Perišićevoj supruzi Josipi, dok je Hublot vrijedan 12.000 eura bio njegov. Sva tri sata bila su u ladicama jednog od ormara u luksuznom stanu na 19. katu nebodera Bosco Verticale, jedne od najpoznatijih suvremenih milanskih građevina čiji naziv u prijevodu na hrvatski znači ‘Okomita šuma’, zbog zelenila koje ju obuhvaća.


Zanimljivo je da je kradljivac ostavio kutije u kojima su bili pohranjeni satovi te da iz stana nije odnio ništa drugo, iako je u istom, ali i drugim ormarima, bilo gotovog novca te drugih skupocjenih predmeta, prenosi Jutarnji.




– Zadnji put sam te satove vidio 27. svibnja, prije nego sam otputovao za Hrvatsku, izjavio je Perišić, kako prenosi La Stampa, te je dodao da na ulaznim vratima stana nema nikakvih znakova nasilnog ulaska.


Ono što je također zanimljivo je da je neboder u kojem Perišić živi sa suprugom i dvoje djece vrlo dobro čuvan. Na ulazu 24 sata stoji zaštitar, a postoji i popis osoba kojima su vlasnici stanova dali dozvolu da od zaštitara dobiju rezervni ključ i uđu u stanove u njihovoj odsutnosti.


Jedina osoba koja je takvu dozvolu dobila od obitelji Perišić je njihova spremačica, no zasad nije jasno je li ona osumnjičena za krađu kao ni je li policija s njom već obavila razgovor.