Nenad Bjelica

Očekujem agresivan Dinamo s malo više koncentracije nego u Harkivu

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica/Foto D. KOVAČEVIĆ

Nenad Bjelica/Foto D. KOVAČEVIĆ

Sutra se sastaju dvije ravnopravne momčadi, šanse su 50-50. Šahtar ima više iskustva u ovakvoj utakmici, ali vjerujem da će naša želja, volja i agresivnost pred našim navijačima prevagnuti - najavio je Nenad Bjelica



ZAGREB – Nas zadovoljava samo pobjeda i sutra idemo samo po tri boda – najavio je trener Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice četvrtog kola Lige prvaka u kojoj na Maksimiru dočekuju ukrajinski Šahtar. 


Utakmica je privukla veliko zanimanje Dinamovih navijača koji sanjaju o tome da vide svoj klub u osmini finala Lige prvaka, a sutrašnji susret bi mogao o tome i odlučivati. I Dinamo i Šahtar trenutno imaju četiri boda, na vrhu je Manchester City s maksimalnih devet bodova, dok je na dnu Atalanta koja je zasad na nuli. 


– Drago nam je da smo privukli pažnju toliko navijača i medija, a ne kao protiv Osijeka. Vjerujem da ćemo sutra pružiti dobru partiju, spremni smo mentalno i fizički, svježi smo i dečki su dobro motivirani i opušteni. Oni žele uživati u ovoj utakmici, a naravno i odnijeti pobjedu – izjavio je trener Modrih.





Bjelica smatra da su šanse za pobjedu podjednake, ukrajinska momčad ima više iskustva, ali Dinamo ima veliku želju.


– Sutra se sastaju dvije ravnopravne momčadi, šanse su 50-50. Šahtar ima više iskustva u ovakvoj utakmici, ali vjerujem da će naša želja, volja i agresivnost pred našim navijačima prevagnuti. Mislim da u ovoj utakmici nema favorita, sastaju se dvije vrlo dobre momčadi, a nadam se da ćemo mi pobijediti. 


Jedino što bi trener Modrih htio promijeniti od prošlog susreta sa Šahtarom je nivo koncentracije zbog kojega su, smatra Bjelica, i primili dva pogotka.


– Očekujem agresivan Dinamo, onakav kakav je bio u Harkivu – agresivan, ali s malo više koncentracije. Šahtar je vrhunska momčad s vrhunskim pojedincima koji u jednom potezu mogu riješiti utakmicu. Protiv takvih morate uvijek biti koncentrirani, a mi nismo bili u dvije situacije i taj nivo koncentracije moramo podići sutra.


– Atmosfera je super kao i uvijek. Dobro smo se pripremili i čekamo utakmicu s tri pobjede – dvije u prvenstvu i jednom u Kupu. Imamo puno motivacije jer svaki nogometaš sanja da jednog dana igra ovakvu utakmicu i mi sutra imamo tu priliku. Siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe – zaključio je jedan od najboljih igrača Dinama Dani Olmo.