Marijan Tomić

Novljani se pripremaju za nastavak sezone, situacija na ljestvici zahtijeva mobilizaciju

Ivan Volarić

Marijan Tomić/Foto Arhiva NL

Marijan Tomić/Foto Arhiva NL

Moramo se maksimalno spremiti za prvenstvo i nastojati sakupiti što više bodova kako bismo izbjegli ispadanje iz lige - kaže Tomić



RIJEKA Nogometaši Vinodola prošle su srijede oživjeli svoj Bahalin i započeli pripreme za nadolazeće trećeligaško proljeće. Novljani su prvi dio sezone zaključili na devetom mjestu sa četiri boda zaostatka od gornjega doma, ali i samo bodom prednosti u odnosu na posljednjeplasiranu Pazinku.


– Situacija na ljestvici zahtijeva potpunu mobilizaciju i zbog toga smo pripreme počeli malo ranije nego inače. Moramo se maksimalno spremiti za prvenstvo i nastojati sakupiti što više bodova kako bismo izbjegli ispadanje iz lige. Što se igračkog kadra tiče, nema odlazaka, a ni dolazaka. Barem za sada. Priključili su nam se ponovo Uremović, Filipović i Vidović nakon što su jesenas bili ozlijeđeni. Kadar nam se brojčano povećao i ako se dobro spreme, sigurno će nam pomoći.


Pojačanja


Na Bahalinu ne miruju kada je u pitanju prijelazni rok, pokušavaju osnažiti svoje redove.




– Razgovaramo s dvojicom igrača, čekamo njihove odgovore. Teško je dovesti igrače u zimskom prijelaznom roku jer nitko nema slobodne papire. U pregovorima smo, ali, iskreno, čekamo što će igrači odlučiti jer mi tu ne možemo ništa napraviti – nastavlja Tomić, čija je momčad dio velike skupine trećeligaških klubova koji su na ljestvici natiskani u razmaku od svega nekoliko bodova. Na proljeće se očekuje velika borba za ostanak, ali i za plasman u Ligu za prvaka što donosi mirniju završnicu drugoga dijela sezone.


– Svako kolo bit će zanimljivo i neizvjesno te će umnogome utjecati na poredak na ljestvici. Igra se puno međusobnih utakmica, barem kada su u pitanju momčadi iz donje polovice ljestvice. Bodovi iz tih utakmica vrijede duplo. Vjerujem da svojom kvalitetom možemo izboriti ostanak u ligi i da ne bismo trebali strijepiti do zadnjega kola. A da će biti teško, hoće – objašnjava Tomić, koji smatra da je plasman u doigravanje za prvaka teško dostižan cilj za njegovu momčad.


Puno utakmica


– Iskreno, mislim da je to teško očekivati. Četiri boda smo od šestoplasiranog. Sve je moguće, neću otpisati mogućnost plasmana u Ligu za prvaka, ekipa smo koja teži najboljem što je moguće, ali to će biti jako teško. U igri su još 24 kola i sve je moguće, makar u teoriji, ali sigurno da će to gledano iz našega kuta biti jako teško – rekao je Tomić. Novljani u pripremama imaju zacrtano dosta prijateljskih utakmica. Vinodol će u srijedu igrati protiv Opatije, potom u subotu protiv Nehaja, zatim slijede Otočac, Krk, Crikvenica i Naprijed, te dvije varaždinske momčadi koje će se pripremati u Novom Vinodolskom.