Erling Haaland

Norveški perspektivni nogometaš odbio velikane i odlučio se na prelazak u Dortmund

Portal Novilist.hr

Haaland je već pozirao s dresom Crno-žutih/Foto Twitter

Haaland je već pozirao s dresom Crno-žutih/Foto Twitter

Napadača su u svojim redovima htjeli Juventus, Milan, Manchester United, ali je na kraju svoj put odlučio nastaviti u drugoj Bundesligi, onoj njemačkoj gdje će se boriti u gornjem dijelu ljestvice s jakim ekipama



DORTMUND Norveški wunderkind odbio je nogometne velikane i odlučio da će svoju karijeru nastaviti u – Borussiji Dortmund. Erling Braut Haaland s tek 19 godina postao je zvijezda nakon što je ove sezone za Red Bull Salzburg u grupnoj fazi Lige prvaka utrpao osam golova tijekom šest odigranih susreta. 


Uz to, zabio je i 16 golova u 14 utakmica austrijske Bundeslige. Napadača su u svojim redovima htjeli Juventus, Milan, Manchester United, ali je na kraju svoj put odlučio nastaviti u drugoj Bundesligi, onoj njemačkoj, gdje će se boriti u gornjem dijelu ljestvice s jakim ekipama. Trenutno je B. Dortmund četvrta sa sedam bodova manje od prvoplasiranog Leipziga, dok su ispred još i Bayern te Borussia Monchengladbach. 


Ugovor je ovaj napadač potpisao do ljeta 2024. godine, a zarađivat će osam milijuna eura po sezoni. Salzburg je na njemu sada zaradio 20 milijuna eura.