Povratak ili... ?

Nikola Kalinić bi opet igrao za Hrvatsku, ali ima svoj uvjete…

Hina

Nikola Kalinić/Foto REUTERS

Nikola Kalinić/Foto REUTERS

Teško je za objasniti no jasno je da bih se volio vratiti, ali neke stvari se moraju promijeniti - rekao je napadač Atletica



MADRID Bivši hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić (30) rekao je u petak kako bi se htio vratiti u reprezentaciju iz koje je potjeran prije četiri mjeseca tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji.


– Otvoren sam za povratak. Teško je za objasniti no jasno je da bih se volio vratiti, ali neke stvari se moraju promijeniti – rekao je Kalinić u intervjuu za španjolske sportske novine AS. Nije naveo koje bi se »stvari« morale promijeniti da opet zaigra za Hrvatsku.


Njega je izbornik Zlatko Dalić bio poslao doma nakon pobjede od 2:0 u prvom kolu protiv Nigerije kada je odbio ući s klupe u posljednjim trenucima susreta. Kalinić je navodno rekao da ga bole leđa no kasnije se ispostavilo da je već duže vrijeme bio nezadovoljan statusom pričuvnog igrača.




Upitan što se dogodilo u Rusiji odgovorio je: »Već se puno govorilo o tome. To je prošlost. To što se dogodilo je jedna duga priča i o njoj se već puno govorilo.


Prije toga nije htio govoriti za hrvatske medije koji su žestoko kritizirali njegov potez na prvenstvu. Navodno je bio nezadovoljan jer su ga sadašnji izbornik Zlatko Dalić i njegov prethodnik Ante Čačić ostavljali na klupi dajući prednost igračima poput Mandžukića i Andreja Kramarića navodeći kao razlog manjak njegovog iskustva ili slabiju formu.


Kalinić je deset godina igrao za Hrvatsku te je u 42 utakmice zabio 15 golova.