Lovren ide dalje

Napoli i Liverpool pobjedama osigurali osminu finala Lige prvaka

Hina

Trener Redsa Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Trener Redsa Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Europski prvak Liverpool je opasno živio u Salzburgu, u prvih 15 minuta vratar Redsa Alison je obranio nekoliko velikih prilika domaćina, kome je igrala samo pobjeda za prolaz



ZAGREB Nogometaši Napolija i Liverpoola plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon susreta zadnjega kola skupine E.  Napoli je kod kuće svladao Genk s 4-0, dok je Liverpool u izravnom okršaju za prolaz slavio kod Salzburga s 2-0.  


Mjesto među 16 najboljih ranije su osigurali Barcelona, Bayern, Juventus, RB Leipzig, Manchester City, PSG, Real Madrid i Tottenham.


Europski prvak Liverpool je opasno živio u Salzburgu, u prvih 15 minuta vratar Redsa Alison je obranio nekoliko velikih prilika domaćina, kome je igrala samo pobjeda za prolaz. U posve otvorenoj utakmici Liverpool je poveo u 57. minuti nakon prodora Manea i ubacivanja za Nabila Keitu, koji glavom pogađa mrežu Austrijanaca. Samo minutu kasnije Salah podiže prednost na 2-0, a Egipćanin je zabio sjajan gol gotovo iz nemoguće pozicije, iskosa iz mrtvog kuta nakon što je pretrčao vratara Salzburga. 




Dejan Lovren je igrao do 53. minute. 


Napoli je na svom stadionu već nakon 37 minuta utakmice vodio s 3-0 protiv belgijske momčadi, a strijelac sva tri pogotka bio je Poljak Milik. Kod prvoga gola u 3. minuti jako mu je pomogao vratar Genka, 17-godišnji Maarten Vandevoordt koji je postao najmlađi golman koji je branio u povijesti Lige prvaka. No svoj debitantski nastup neće pamtiti po dobrom jer se kod prvoga gola Talijana spetljao prilikom povratne lopte svog braniča i praktički poklonio gol Napoliju.  U drugom dijelu je Mertens iz penala zabio i četvrti gol za Talijane, čiji je trener Ancelotti najavio da mu je ovo bila posljednja utakmica na klupi Napolija.  


Liverpool je pobjednik skupine s 13 bodova, Napoli je skupio 12, Salzburg će s 7 bodova nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, a Genk ima jedan bod.