Šuplja priča

NOVO OBRAZLOŽENJE: Policija tvrdi da je Armada sama uklonila poruku o Miškoviću na preporuku osiguranja!?

Portal Novilist.hr

Iz Armadinog vodstva nisu željeli komentirati policijska priopćenja/R. BRMALJ

Iz Armadinog vodstva nisu željeli komentirati policijska priopćenja/R. BRMALJ

Procjena je bila da sadržaj poruke nije primjeren nogometnim utakmicama. Međutim, ja nikome nisam uskratio unošenje poruke na tribine – kratko je za naš portal rekao Istrin povjerenik za sigurnost i izravno demantirao dio policijskog obrazloženja.



RIJEKA Slijedom odgovora iz PU Istarske kako njezini djelatnici nisu oduzeli nikakve predmete od navijača prije utakmice nogometaša Istre 1961 i Rijeke na stadionu Aldo Drosina, samim time ni Armadi onaj dio poruke gdje se spominje prezime predsjednika HNK Rijeke Damira Miškovića, obratili smo se s istim upitom prema PU Primorsko-goranske budući da su njezini djelatnici radili na prepraćivanju navijača Rijeke, odnosno Armade i osiguranju same utakmice u Puli. Dakle, upit je kao i dan ranije prema PU Istarske sadržavao pitanje: da li su pripadnici PU Primorsko-goranske uskratili Armadi unošenje dijela poruke na tribine i ako jesu zbog čega su to učinili.


»Slijedom Vašeg upita upućujemo Vas na Policijsku upravu istarsku, e-mail: [email protected], s obzirom da se navedena nogometna utakmica održala na području njihove teritorijalne nadležnosti«, stajalo je u odgovoru iz PU Primorsko-goranske.


Nakon toga smo se po preporuci PU Primorsko-goranske ponovo obratili PU Istarskoj s istim upitom i dobili sljedeći odgovor:




»u svezi Vašeg upita, izvješćujemo Vas kako policija od navijača nije oduzela transparent, već su pripadnici navijačke skupine gostujuće momčadi sami uklonili dio transparenta, s obzirom da je od strane rukovoditelja osiguranja procijenjeno da bi isto trebalo učiniti iz sigurnosnih razloga, u cilju sprječavanja eventualnih protupravnih ponašanja«, stajalo je u odgovoru PU Istarske.


Na našu primjedbu da nije bilo riječ o transparentu već o poruci (pritom smo priložili fotografiju našega fotoreportera Ronija Brmalja s navedenom porukom u rukama pripadnika Armade), koja niti na koji način nije mogla ugroziti siguronosno stanje na stadionu dobili smo iz PU Istarske kratku potvrdu kako ostaju pri odgovoru kojega su nam ranije uputili.


S obzirom na to da su iz PU Istarske naveli kako su pripadnici Armade uklonili dio poruke nakon procjene rukovoditelja osiguranja obratili smo se Slavku Jerebu, povjerenik za sigurnost NK Istre 1961 i dobili sljedeći odgovor:


– Procjena je bila da sadržaj poruke nije primjeren nogometnim utakmicama. Međutim, ja nikome nisam uskratio unošenje poruke na tribine – kratko je za naš portal izjavio Slavko Jereb, Istrin povjerenik za sigurnost i izravno demantirao dio policijskog obrazloženja.


Iz Armadina vodstva nisu željeli izlaziti u javnost sa svojim komentarima tvrdeći da je svaki komentar nakon svega ovoga blago rečeno – suvišan.