Crikvenica vs. Hajduk

NOGOMETNA FEŠTA Kirci razljutili Hajdukovce, gledatelji kraj Dubračine vidjeli čak devet pogodaka

Igor Duvnjak

Zajednička fotografija za uspomenu i dugo sjećanje/Foto D. ŠKOMRLJ

Zajednička fotografija za uspomenu i dugo sjećanje/Foto D. ŠKOMRLJ

Popularni "bili" su bili veliki magnet za ljubitelje nogometa, tolikio da su tribine bile pune kao šipak, uz to se gledatelje moglo vidjeti i na raznim uzvisinama sa kojih su pratili ovu svečarsku utakmicu. 



CRIKVENICA Velika kanonada golova i rijetko viđeni preokret u Crikvenici kada je na blagdan Gospe od krunice i dan uoči Dana neovisnosti klub zvučnog imena, kakav je splitski Hajduk, istrčao na travnjak tamošnjeg Gradskog stadiona uveličavši veliki jubilej domaćeg kluba, stotu godišnjicu Nogometnog kluba Crikvenice.


Popularni “bili” su bili veliki magnet za ljubitelje nogometa, toliko da su tribine bile pune kao šipak, uz to se gledatelje moglo vidjeti i na raznim uzvisinama sa kojih su pratili ovu svečarsku utakmicu. Hajdukovo ime i pune tribine su bili najbolja inspiracija za Crikveničane koji su odigrali poluvrijeme iz bajke, kao u transu i napunili su splitsku mrežu.


Razigrani Nikola Njegovan je već u 27. minuti započeo seriju kada je proslijedio loptu u mrežu a u 39. minuti mu se pridružio izvrsni Giovanni Casorella da bi neposredno prije dolaska na odmor Njegovan publici darivao bis budući da je poslije lijepe akcije postigao još jedan pogodak, strijelac je za nevjerojatnih 3:0. Tek u nastavku Hajduk kao da se razbudio, teren odjednom kao da je bio pun gostujućih nogometaša koji su u drugih 45 minuta izrešetali crikveničku mrežu sa rafalom od šest pogodaka.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj





Crikvenica – Hajduk 3:6


Gradski stadion. Gledatelja 600. Sudac Antonio Meljnjak. Pomoćni suci Luka Pajić, Nenad Marušić (oba Rijeka). Strijelci: 1:0 Njegovan (27′), 2:0 Casorella (39′), 3:0 Njegovan (44′), 3:1 Špikić (47′), 3:2 Blagaić (50′), 3:3 Delić (51′), 3:4 Blagaić (58′), 3:5 Blagaić (78′), 3:6 Ciprić (88′).


CRIKVENICA: Baričević, Brkljača, Prenić, Prpić, Matešković, Štemberger, Šarković, Alilović, Vukelić (od 23′ Njegovan), Imeraj (od 34′ Casorella), Buršić. U nastavku su igrali: Nikšić, Svetić, Lukarić, Mazzarolli, Mijolović, Škoro, Krmpotić, Prijić.


HAJDUK: Ninčević, Unušić, Kušeta, Ševelj, Mamut, Martinović, Giljanović, Tolaj, šego, Chinedu, Špikić. U nastavku su igrali: Delić, Jurica, Cahani, Blagaić, Radić, Ciprić.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj