Dinamo vs. Rijeka

NENAD BJELICA: Derbi će biti odličan, Bišćan je podigao Rijeku, a i nama je utakmica važna

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Vjerujem da će svi koji istrče na teren u derbiju dati sve od sebe i donijeti nam još jednu pobjedu. Nama je svaka utakmica jednako važna. Pravi profesionalci žele pobijediti i na treningu, a sada nas s Rijekom očekuje derbi našeg prvenstva – tvrdi Bjelica



ZAGREB Iako su dojmovi pobjede nad Benficom još uvijek vrlo svježi, Nenad Bjelica svojim igračima ne dozvoljava baš nikakvo opuštanje. Trener Dinama već je u petak ujutro usmjerio sve svoje misli prema današnjem derbiju s Rijekom.


– S Benficom smo odigrali odličnu utakmicu i pokazali smo da možemo igrati sa svima kada naših jedanaest igrača na terenu djeluje kao momčad. Mislim da imamo dovoljno kvalitete za plasman u četvrtfinale, ali uzvrat u Lisabonu sada gledamo isključivo kao daleku budućnost. Sada smo maksimalno fokusirani na Rijeku koju želimo pobijediti. Tek nakon derbija ćemo opet razmišljati o Benfici – kaže Bjelica.


Na listi ozlijeđenih igrača još uvijek se nalaze Arijan Ademi i Izet Hajrović, a svi ostali su zdravi i konkuriraju za udarni sastav.




– Nadam se da će derbi donijeti još jednu odličnu utakmicu. Znamo da je Rijeka vrlo ozbiljna momčad koju je Igor Bišćan podigao u svakom segmentu. Na tome im treba čestitati. Međutim, mi vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu – dodaje maksimirski šef struke.


Test za Lisabon


Nije tajna da je Bjelica ove sezone često mijenjao svoju udarnu postavu nakon europskih utakmica. Na kraju krajeva, Dinamo je prije dva tjedna deklasirao Osijek u još jednom derbiju (3:0), i to s igračima koji nisu u prvom planu. Doduše, ovoga bi puta neki detalji mogli biti posvećeni uzvratu s Benficom jer Ivan Šunjić i Marin Leovac nemaju pravo nastupa u Lisabonu zbog žutih kartona. Stoga nije isključeno da Amir Rrahmani i Mario Musa danas podijele minutažu na poziciji lijevog beka kako bi osjetili natjecateljski ritam.


Budući da je Šunjić kartoniran, a Arijan Ademi ozlijeđen, Bjelica bi na poziciji defanzivnog veznjaka mogao isprobati neku novu varijantu za Lisabon. Nikola Moro često je znao imati takvu ulogu, baš kao i Amer Gojak koji je u proteklim sezonama pokrivao sva mjesta u veznom redu.


– Vjerujem da će svi koji istrče na teren u derbiju dati sve od sebe i donijeti nam još jednu pobjedu. Nama je svaka utakmica jednako važna. Pravi profesionalci žele pobijediti i na treningu, a sada nas s Rijekom očekuje derbi našeg prvenstva – tvrdi Bjelica.


Jedini poraz


Prema njegovom mišljenju, Dinamo danas ima priliku za stavljanje jedne ruke na trofej namijenjen prvaku Hrvatske.


– Pobjeda nad Rijekom može nam donijeti sedamnaest bodova prednosti nad drugoplasiranim, a samim time i komforniju situaciju za nastavak sezone. To bi za nas bio jako veliki korak prema osvajanju novog naslova prvaka. Prema tome, dat ćemo sve od sebe za pobjedu u derbiju – objašnjava maksimirski šef struke.


Povrh toga, tu je i činjenica da Dinamo u dosadašnjem dijelu sezone ima negativan skor sa samo dva kluba. Jedan je Young Boys, koji je izbacio modri ansambl u zadnjoj rundi kvalifikacija Lige prvaka (1:1, 1:2), a drugi je Rijeka (1:1, 0:1).


– Na Rujevici smo doživjeli jedini poraz u prvenstvu, a ja se vjerujem da ćemo sada biti bolje sreće. Pamtim da smo tamo propustili dosta prilika za gol. Volio bih da na derbiju opet imamo pune tribine jer ovaj Dinamo to zaslužuje. Ovog proljeća smo pokazali da igramo dobar nogomet koji se isplati doći pogledati – zaključuje Bjelica.