Mateo Monjac

Možda smo malo previše respektirali modre, mogli smo pružiti više

Ivan Volarić

Mateo Monjac/Foto Arhiva NL

Mateo Monjac/Foto Arhiva NL



RIJEKA Prijateljskom utakmicom protiv Dinama u Rovinju nogometaši Orijenta 1919 zaključili su prvi dio priprema, onaj kojega obično treneri koriste kako bi intezivnije radili na fizičkoj pripremi igrača. Kada se uzme u obzir ta činjenica, onda je sasvim pristojan poraz (2:0) od kombinirane momčadi modrih itekako dobiva na vrijednosti i značaju.


– Sigurno da treba uzeti u obzir da smo mi zaključili drugi tjedan dio pripremama, a njima je ovo na neki način bila generalka – govori Mateo Monjac, krilni napadač Orijenta 1919. – Vidi se da su oni druga razina, da je dio tih igrača igrao Ligu prvaka. Ozbiljno su nas shvatili, a mi smo pružili sasvim solidan otpor. Odigrali smo dobro kao momčad, odigrali smo jedan za drugoga, prilično dobro u fazi obrane. Možda smo mogli pružiti više u igri prema naprijed, kao da je bilo previše respekta prema njima. Možda smo trebali biti malo opušteniji i pokušati malo više igrati. Istina, bilo je teško, ali dojma sam da smo ipak mogli malo više napraviti prema naprijed.


Dobro je da u redovima Krimejčana i nakon snošljivog poraza od Dinama ima samokritičnih tonova, tim više što će se »crveni« s dijelom ovih igrača susreti u Maksimiru na otvaranju drugoligaškog proljeća.




– Bila su tri, četiri igrača koja će sigurno igrati protiv nas. Međutim, svi koji su istrčali su ozbiljni, pravi igrači. I ti koji povremeno igraju za drugu momčad su u krugu prvotimaca. Vidjeli smo kakve su njihove kvalitete i u tom smislu bit će nešto manje nepoznanica uoči gostovanja u Maksimiru – nastavlja Monjac, koji ovako ocjenjuje prvih 15 dana zimskih priprema:


– Vrlo bitno je da nas je vrijeme poslužilo. Sve ide svojim tijekom, nema ozlijeđenih i to je najbitnije. Dakle, da budemo zdravi, odradimo maksimalno pripreme i uđemo spremni u prvenstvo.Momčad je praktički ostala na okupu. Otišao je Antić, a stigao Fućak. Vratar Berković bi također trebao ostati.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU