Ivor Weitzer

Momčad je pokazala karakter nakon što smo ostali s igračem manje!

Ivana Vaupotić

Ivor Weitzer (Orijent 1919)/Foto REUTERS

Ivor Weitzer (Orijent 1919)/Foto REUTERS

 Realno, imali smo sedam-osam izrazitih prilika, a zabili smo tek dva gola. Mi u napadu imamo mlade igrače koji još uvijek skupljaju iskustvo i nogometno sazrijevaju, što znači da tu postoji još puno prostora za napredak – rekao je Ivor Weitzer nakon Orijentove pobjede u derbiju nad Dubravom



ZAGREB Orijent je do 74. minute derbija s Dubravom mogao zabiti pet komada, a u tom trenutku na semaforu je pisalo da gosti vode samo – 2:1. Momčad pod stručnim ravnanjem Fausta Budicina bila je osjetno bolji suparnik, ali, umjesto u mrežu, uporno je nabijala loptu u domaćeg golmana Marija Mustapića.


– To je naša standardna boljka ove sezone. Jedina razlika je u tome što smo ovdje pokazali karakter kada smo ostali s igračem manje. Realno, imali smo sedam-osam izrazitih prilika, a zabili smo tek dva gola. Mi u napadu imamo mlade igrače koji još uvijek skupljaju iskustvo i nogometno sazrijevaju, što znači da tu postoji još puno prostora za napredak – kaže Ivor Weitzer koji je u 22. minuti svojim suigračima pokazao kako se rutinski poentira.


Bila je to brza izmjena dodavanja uzduž lijeve strane Orijentovog napada. Zapravo, moglo bi se reći da se takve akcije ne bi posramio ni Ajax. Igrači Dubrave sve su mogli pratiti samo pogledom, a na kraju je lopta stigla do Weitzera čiji je udarac sa deset metara bio neuhvatljiv za sjajnog Mustapića – 0:1.




Do tog trenutka Orijent je već imao dvije situacije koje se u nogometu nazivaju »mrtva šansa«. No, Jakov Mioč i Mateo Monjac iz tih akcija nisu uspjeli zatresti mrežu suparnika. U drugom dijelu Orijent je dodao gas, ali realizacija još uvijek nije bila na potrebnoj razini.


Po svemu sudeći, i Budicinu je bilo jasno da takvu neučinkovitost neće zabiti drugi gol do sudnjeg dana, pa je u 65. minuti umjesto Mioča na teren poslao Vedrana Gerca. Vrlo brzo stigla je potvrda ispravnosti tog poteza. Igrala se 70. minuta kada je Ennio Travaglia iz drugog plana utrčao u prazan prostor na lijevom boku i dao povratnu loptu na vrh peterca, gdje je Gerc samo podmetnuo nogu – 0:2.


U tom trenutku Dubrava je bila zrela za nokaut. Međutim, Samo četiri minute kasnije situacija se počela okretati. Preciznije, Dubrava je imala slobodan udarac na desnom rubu kaznenog prostora, a igrači Orijenta nisu dobro reagirali na prizemno ubacivanje prema suprotnoj stativi. Uklizavanje Adela El-Saleha bilo je dovoljno za gol koji probudio nadu domaćih igrača i navijača – 1:2.


Završnih deset minuta u junaka je promovirala čovjeka koji do tada nije imao previše posla. Dvije fenomanalne obrane Giuliana Popovića, nakon udaraca Marina Slatine i Marija Mudražije iz neposredne blizine, sačuvale su mrežu Orijenta, a samim time i pobjedu.