Prijateljska utakmica

Marijo Gavranović s dva pogotka matirao solidne Krimejčane

Ivana Vaupotić

Kapetan Gerc i Zagorec sa sucima uoči početka utakmice

Kapetan Gerc i Zagorec sa sucima uoči početka utakmice



ROVINJ  Stadion Valbruna. Gledatelja: 200. Sudac: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo). Strijelci: 1:0 Gavranović (37′), 2:0 Gavranović (39′).


DINAMO: Zagorac, Moharrami, Gvardiol, Šutalo, Moubandje, Dilaver, Hajrović, Majer, Ćuže, Mišković, Gavranović. (Još su igrali: Josipović, Andrić, Baturina, Krizmanić, Kim).


ORIJENT 1919: Popović, Petrović, Mulac, Tadejević, Vidas, Mohorovičić, Liber, Monjac, Iličić, Fućak, Gerc. (Još su igrali: Herman, Andrić, Svetić, Fatić, Fumić, Flego, Marić, Milinović, Šantek, Ivančević, Črnko).




Nenad Bjelica na teren je poslao kombiniranu momčad, sastavljenu od igrača koji u prvom dijelu sezone nisu imali pretjerano veliku minutažu, povratnika s posudbe Sadegha Moharramija i mladih nada iz modre škole nogometa. Preciznije, Emir Dilaver bio je jedini član udarne jedanaestorke Dinama na terenu, s time da je ordinirao na poziciji defanzivnog veznjaka. Ostale modre zvijezde utakmicu pratile s tribina.


No, Dinamo je i u takvom sastavu odmah zagospodario terenom, pokušavajući slomiti suparnika kombinatorikom po bokovima. Tako je u 12. minuti Mario Gavranović prošao po lijevoj strani i uposlio svog imenjaka Ćužea, čiji je udarac prohujao pokraj suprotne stative. Nešto kasnije odapeo je Izet Hajrović iz slobodnog udarca sa dvadeset metara, no Giuliano Popović je sjajno intervenirao.


Igrala se 29. minuta kada se Dinamu otvorila najbolja prilika na utakmici. Gavranović je ovoga puta pobjegao po desnoj strani i pucao po golu. Mario Tadejević je odbio loptu s crte, a otpadak je pokupio Lovro Majer, koji je, umjesto mreže, pogodio crveni blok. No, u 37. minuti mreža se ipak zatresla. Francois Moubandje prošao je po lijevom boku i poslužio usamljenog Gavranovića – 1:0.


S druge strane, Orijent je pokušavao prijetiti iz kontri i povremenih prekida, ali niti jedan od tih pokušaja nije donio niti udarac po golu. U takvom rasporedu snaga Dinamo je stalno napadao, a u 39. minuti Gavranović je zabio novi gol, na asistenciju Hajrovića – 2:0.


Nastavak je donio izmjene u obje momčadi i nešto ravnopravniju igru, s time da je Dinamo i dalje diktirao tempo. U tom je razdoblju Orijent uspio složiti nekoliko obećavajućih akcija, no u većini tih situacija je nedostajalo kvalitetno zadnje dodavanje, koje bi otvorilo priliku za opasan udarac po golu.



Orijentov dopredsjednik Marinko Koljanin srdačno se uoči utakmice pozdravio s trenerom Dinama Nenadom Bjelicom i uručio mu klupsku monografiju koja je ugledala svjetlo dana krajem prošle godine. Koljanina i Bjelicu veže i dugodišnji nogometni staž u Austriji na klupama niza prvoligaša.