Community Shield

Manchester City pobjedom nad Liverpoolom osvojio prvi trofej sezone

Hina

Nogometaši Manchester Cityja s prvim trofejom u novoj sezoni/Foto REUTERS

Nogometaši Manchester Cityja s prvim trofejom u novoj sezoni/Foto REUTERS



LONDON Nogometaši Manchester Cityja pobjednici su Community Shielda nakon što na Wembleyju pred 77.500 gledatelja pobijedili Liverpool 5-4 boljim izvođenjem jedanaesteraca.


Utakmica je završila rezultatom 1-1. City je poveo u 12. minuti golom Raheema Sterlinga, a izjednačio je Joel Matip u 77. minuti.


Prilikom izvođenja jedanaesteraca od 10 izvođača samo Georginio Wijnaldum nije uspio zabiti. Pucao je u lijevu stranu, ali je Claudio Bravo obranio njegov udarac. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.




Aktualni engleski prvak je tako ušao u novu sezonu s prvim trofejom, petim za ‘Građane’ u povijesti ovog natjecanja.


Bila je to odlična utakmica s nizom prilika na obje strane i pravo je čudo što nije bilo više golova. Prvo poluvrijeme je pripalo Cityju, dok je Liverpool bio bolji u nastavku.Aktualni engleski prvak je poveo u 12. minuti golom Sterlinga na asistenciju Davida Silve. Isti je igrač mogao do gola i u 48. minuti, no pogodio je vratnicu.Okvir gola pogodio je i branič ‘Redsa’ Virgil van Dijk u 57. minuti, a samo minutu kasnije vratnicu je pogodio i Mohamed Salah.

U 61. minuti City je imao sjajnu priliku za 2-0. Sterling je sam krenuo prema Alissonu Beckeru, ali je očajno reagirao i propala je sjajna prilika Cityja.


Liverpool je uspio izjednačiti u 77. minuti. Virgil van Dijk je nabacio, a Joel Matip zabio glavom u mrežu za 1-1. U posljednjih 10 minuta utakmice Liverpool je bio bliži drugom golu, a najbolju je priliku propustio Salah u sudačkoj nadoknadi. Nakon što mu je Stones blokirao udarac, Salah je glavom pucao u praznu mrežu, no njegov udarac je na crti Walker izbacio škaricama.


Nakon 90 minuta igre nije bilo produžetaka, pa je pitanje pobjednika razriješeno jedanaestercima. Kod Cityja svih pet igrača je bilo precizno (Gundogan, Bernardo Silva, Foden, Zinčenko, Jesus), dok su kod Liverpoola golove zabili Shaqiri, Lalana, Oxlade-Chamberlain i Salah, a jedino Wijnaldum nije zabio.


Englesko prvenstvo starta 9. kolovoza utakmicom Liverpool – Norwich City.