Glavni igrač Modrih

MISLAV ORŠIĆ Nisam došao spreman u Rijeku pa je Kek odlučio da nisam taj, u Celju sam se vratio u život

Katarina Blažević

Mislav Oršić Šahtaru je zabio iz kaznenog udarca/Foto REUTERS

Mislav Oršić Šahtaru je zabio iz kaznenog udarca/Foto REUTERS

Kasnije sam išao na posudbu u Celje gdje sam se počeo polako vraćati u život, dolaziti fizički u formu i onda je došla ta ponuda iz Južne Koreje i tu sam razmišljao bi li otišao ili ne, ali ni nisam imao previše izbora. Mogao sam ili ostati u Sloveniji ili probati na drugome kraju svijeta. Na kraju se to ispostavio kao dobar izbor za mene - rekao je Oršić



Jedna od najjačih karika Dinama u Ligi prvaka, ali i HNL-u, svakako je Mislav Oršić, rođeni Zagrepčanin koji svoj nogometni put nije započeo u najboljem zagrebačkom klubu, već u zaprešićkom Interu. Ugovorom je bio vezan i za Rijeku u kojoj nije dobio priliku, a napadač Modrih sada je za Sportske novosti progovorio o svojoj nogometnoj prošlosti i konkretno o tome zašto ga je otpisao Matjaž Kek. 


– Malo sam bio kasnio na pripreme, nisam baš došao spreman nakon godine u Speziji gdje nisam skoro uopće igrao, po 10, 15 minuta u samo osam utakmica. U međuvremenu je Kek odlučio da nisam taj i da idem u B ekipu. Kasnije sam išao na posudbu u Celje gdje sam se počeo polako vraćati u život, dolaziti fizički u formu i onda je došla ta ponuda iz Južne Koreje i tu sam razmišljao bi li otišao ili ne, ali ni nisam imao previše izbora. Mogao sam ili ostati u Sloveniji ili probati na drugome kraju svijeta. Na kraju se to ispostavio kao dobar izbor za mene – rekao je Oršić za SN. 


Oršić je u Rijeku došao nakon sezone provedene u Speziji, a tada su u Rijeci polagali nade u njega kao bivšeg mladog reprezentativca.




– Potpisali smo s Oršićem ugovor na 2 + 1 godinu. Radi se o bivšem mladom reprezentativcu Hrvatske i vjerujemo da će on biti odlična nadopuna za našu momčad. Može pokriti više pozicija u momčadi i na krilu, veznom redu i u napadu. Vjerujemo u njega i zato smo se odlučili na tu investiciju – govorio je na ljeto 2014. godine tadašnji pomoćnik sportskog direktora HNK Rijeke Ivan Mance. 


Prije odlaska u Speziju postojala su nagađanja o njegovom prelasku u Hajduk ili Englesku, ali Oršić sada kaže kako je za to uglavnom čuo samo iz medija. 


– Ne znam baš bih li nekad otišao u Hajduk. To je bilo pa prošlo, glavno da sam sada u Dinamu.