Luka Modrić: Čovjek nam je prošao kroz tri, četiri igrača, a to je nedopustivo

Hina

foto: REUTERS/Aziz Karimov

foto: REUTERS/Aziz Karimov

"Naravno, da je razočaranje. Očekivali smo pobjedu, posebno nakon što smo dobro otvorili utakmicu. Međutim, i dalje imamo sve u svojim rukama. Dvije utakmice kod kuće i jedna vani bit će nam dovoljne da se plasiramo na EP."



BAKU – Nakon sjajne predstave u Slovačkoj, veliki optimizam vladao je u taboru hrvatske nogometne reprezentacije uoči gostovanja u Bakuu, međutim suprotno svim očekivanjima susret je završio 1-1 i svjetski doprvaci su ispustili dva važna boda na putu prema Europskom prvenstvu 2020. godine.


“Ostali smo bez tri boda koja smo priželjkivali,” kazao je kapetan hrvatske vrste Luka Modrić.


“Dobro smo ušli u susret, prvih 25 minuta smo igrali jako dobro. Poveli smo, a zatim imali još dvije, tri prilike. Nakon toga smo se nesvjesno opustili i dozvolili domaćinu da stvara prilike. I na kraju su izjednačili,” dodao je Modrić.




Modrić je istaknuo kako ovaj rezultat predstavlja razočaranje za “Vatrene” koji su pobjedom mogli odškrinuti vrata plasmana na EURO.


“Naravno, da je razočaranje. Očekivali smo pobjedu, posebno nakon što smo dobro otvorili utakmicu. Međutim, i dalje imamo sve u svojim rukama. Dvije utakmice kod kuće i jedna vani bit će nam dovoljne da se plasiramo na EP.”


Veznjak Real Madrida je prokomentirao i pogodak kojeg su svjetski pravi primili u drugom poluvremenu.


“Prošao je kroz tri, četiri igrača, što je nedopustivo.”


Modrić je na koncu istaknuo kako se nada punom Poljudu u idućem susretu protiv Mađarske u listopadu.


“Očekujem dobro atmosferu i podršku. Nadam se i pobjedi jer su nam bodovi jako važni,” istaknuo je hrvatski kapetan.


Stoper Bešiktaša Diomagoj Vida smatra kako Hrvatska uvijek mora ići težim putem.


“Tako će izgleda biti i ovoga puta. Žao nam je navijača, hvala im što su došli i bodrili nas, hvala i onima u Hrvatskoj. Pokušat ćemo im se iskupiti u susretu protiv Mađarske. Odlično smo krenuli u utakmicu. Zabili iz jedanaesterca, a potom imali dvije ili tri mrtve šanse. Nažalost, nismo zabili, njihov golman se razbranio i oni su dobili krila. Mi smo lagani pali i kasnije nismo mogli napraviti nadmoć na terenu,” kazao je Vida.


Vida je naglasio kako je ovo bila utakmica koja je pokazala zašto je nogomet tako zanimljiv.


“Jako smo dobro ušli u utakmicu, da smo zabili dva gola u prvom poluvremenu možda bi se ponovila Slovačka. To je nogomet, zato je tako zanimljiv,” kazao je.


Nikola Vlašić je protiv Slovačke bio jedan od junaka, no protiv Azerbajdžana nije bio njegov dan.


“Trebala je to biti lagana utakmica, mi smo poveli i onda stali. Domaćin je zaigrao daleko bolje, počeli su igrati slobodnije,” kazao je Vlašić.


“Teško mi je govoriti, svi smo razočarani, ali sve je u naši rukama. Trebamo pobijediti ostale utakmice,” dodao je veznjak moskovskog CSKA.


Dominik Livaković u Bakuu nije uspio sačuvati mrežu.


“Nismo planirali ispustiti ova dva boda. Dobro smo ušli utakmicu, ali nismo uspjeli. Žalostan sam zbog toga.”


Borna Barišić je istaknuo kako četiri boda osvojena protiv Slovačke i Azerbajdžana nisu loši, ali “Vatreni” to nisu očekivali, posebno nakon odlične igre u Slovačkoj.


“Dobro smo ušli u utakmicu, poveli smo i imali nekoliko odličnih prilika, ali nismo ih realizirali. Na kraju smo osvojili samo bod. Bilo je ovo slično kao protiv Mađarske, četiri boda nije loše, ali nije to što smo očekivali posebno nakon pobjede protiv Slovačke,” kazao je stoper Rangersa.


Barišić je otkrio kako je plan u drugom dijelu bio podići agresivnost, ali to se nažalost nije dogodilo.


“Dogovor je bio da se moramo podići, biti više agresivni, ali nažalost to se nije dogodilo. U nastavku smo bili i nervozni,” kazao je.