Transferi

Lovren napušta Anfield: Hrvatski reprezentativac sve dogovorio s talijanskim velikanom?

Hina

Dejan Lovren, REUTERS

Dejan Lovren, REUTERS

Službeni razlog za izostavljanje Lovrena s popisa putnika za Istanbul je bolest hrvatskog reprezentativca.



Stoper Liverpoola i hrvatske reprezentacije Dejan Lovren nije se našao na popisu igrača koje će Juergen Klopp u srijedu imati na raspolaganju za utakmicu UEFA Superkupa protiv londonskog Chelseaja, a talijanski i engleski mediji kao glavni razlog navode pregovore oko Lovrenovog transfera u Romu.


Službeni razlog za izostavljanje Lovrena s popisa putnika za Istanbul je bolest hrvatskog reprezentativca.


No, Sky Sports tvrdi da je Lovren već dogovorio osobne uvjete u pregovorima s Rominim čelnicima te da za finalizaciju prijelaza 30-godišnjeg braniča u Serie A nedostaje samo dogovor klubova o visini odštete.




Više izvora navodi kako Liverpool želi za Lovrena dobiti iznos koji će biti što bliži odšteti plaćenoj kada je u ljeto 2014. godine hrvatski reprezentativac dolazio na Anfield iz Southamptona. Liverpool je tada za Lovrena platio 20 milijuna funti, a od Rome traži 15 milijuna za prijelaz igrača s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine.


Lovren je prošle sezone 15 puta bio u početnoj postavi Liverpoola i prema sadašnjoj igračkoj križaljci, uz nedodirljivog Virgila van Dijka, tek je treća opcija za poziciju stopera, iza Joea Gomeza i Joela Matipa. U prve dvije službene utakmice nove sezone Klopp ga je ostavio na klupi za utakmicu Community Shielda protiv Manchester Cityja, dok ga za prvo kolo Premier lige protiv Norwicha nije ni uvrstio među kandidate.


Hrvatskog reprezentativca se tijekom ljetnog prijelaznog roka već povezivalo talijanskim prvoligašima, kad je Liverpool navodno pregovarao s Interom i Milanom o mogućem Lovrenovom transferu.


Budu li pregovori Liverpoola i Rome uspješni, Lovrenu će to biti četvrti inozemni angažman po odlasku iz zagrebačkog Dinama 2010. godine, kad je prešao u francuski Lyon. Tri godine poslije Lyon ga je prodao Southamptonu, gdje se Lovren zadržao jednu sezonu, a potom prešao u Liverpool.