Špijunska misija

Ljepojević je snimao St. Gallen i Sarpsborg, ali isključenje Vilotića otežalo mu je posao

Orlando Rivetti

Rade Ljepojević/D. ŠKOMRLJ

Rade Ljepojević/D. ŠKOMRLJ

Švicarci su dominirali. Do odmora su pokazali s igračem manje da su ozbiljna i organizirana ekipa »njemačkog mentaliteta«. Nijemac je trener, imaju brzine i snage  - kaže nekada vrsni branič Rijeke



RIJEKA Rade Ljepojević obavio je skauting prve utakmice 2. kola Europske lige St. Gallen – Sarpsborg 2:1. Nekad vrsni stoper Rijeke, po struci nogometni trener, radio je s mladima, sada je snimatelj, analitičar. Veoma bitan čovjek u Kekovu stožeru.


– Crveni karton Vilotića nakon četiri minute otežao je dobivanje uvida u neke taktičke vrijednosti kod oba sastava. Neka ponavljanja ili akcije… Norvežani su se ugasili u nastavku, Švicarci su dominirali. Do odmora su pokazali s igračem manje da su ozbiljna i organizirana ekipa »njemačkog mentaliteta«. Nijemac je trener, imaju brzine i snage. U uzvratu se igra na umjetnoj travi, sve je moguće… Norvežani? Čekaju na svojoj polovini terena pa što naprave iz kontranapada. Vidjet ćemo hoćemo li pogledati i uzvratni susret. Iako mislim da bi St. Gallen trebao proći – kaže Ljepojević.


Generalna je to ocjena, o detaljima i svim taktičkim opredjeljenjima, vrijednostima pojedinaca, izvjestit će Ljepović svog šefa – Matjaža Keka.