Rastanak s Rijekom

LEONARD ŽUTA: Hvala na podršci, slavlje na Korzu pamtit ću cijeli život

Denis Frančišković

Leonard Žuta/Foto Arhiva NL

Leonard Žuta/Foto Arhiva NL



RIJEKA Leonard Žuta promijenio je svoju nogometnu adresu, ali i zadržao stare navike. Igrač kojeg su suigrači nazivali jednim od najvećih profesionalaca, uvijek odmjeren u izjavama i ovaj put je na svoj način zahvalio Rijeci i Riječanima. Žuta je za »bijele« odigrao 139 utakmica u tri i pol godine… I zabio dva pogotka.


– Čudan je osjećaj otići nakon ovoliko godina i utakmica. Puno je lijepih utakmica i uspomena iza mene. No, to je život i moramo nastaviti dalje. Kad sam dolazilo jedini cilj mi je bio što bolje prilagoditi se na novu sredinu. Sretan sam što sam toliko dugo ostao u Rijeci, to je stvarno dobar osjećaj.– rekao je Žuta u razgovoru za klupsku televiziju.


Žuta je potpisao za Konyaspor ugovor na dvije i pol godine, a dva trenutka u Rijeci posebno će pamtiti za cijeli život.




– Trudio sam se uvijek dati sve od sebe na travnjaku. Imao sam samo jednu težu ozljedu, ali to je sastavni dio sporta. Koju ću utakmicu najviše pamtiti? Puno je uspomena, ali kad bi ih birao izabrao bih dvije. Kad smo uzeli duplu krunu i kada smo pobijedili Milan. Slavlje na Korzu pamtit ću cijeli život. Očekujem da ću u novoj sredini u Turskoj skupiti isto toliko lijepih uspomena kao i u Rijeci. Poruka navijačima? Hvala vam na podršci, to mi jeko puno znači. Uvijek je jako lijepo imati takvu podršku – zaključio je Žuta.