Presica Orijenta 1919

Krimječani priželjkuju drugoligašku promociju za stoti rođendan

Igor Duvnjak

Marin Mikac i Marinko Koljanin/Foto M. GRACIN

Marin Mikac i Marinko Koljanin/Foto M. GRACIN

U suradnji s Gradom Rijekom i gradonačelnikom Vojkom Obersnelom mislimo ostvariti vrlo zahtjevne infrastrukturne obaveze za dobijanje licence, za to imamo obećanja - rekao je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin



RIJEKA Dan nakon što je trener Marin Mikac počeo pripreme za novu sezonu, HNK »Orijent 1919« je na Krimeji održao konferenciju za medije na kojoj su govorili kormilar momčadi te dopredsjednik kluba Marinko Koljanin i trener Marin Mikac. Popularni »crveni s Krimeje« su u prvom dijelu prvenstva zaredali dobrim rezultatima i dijele drugo mjesto na trećeligaškoj ljestvici čime su nabubrile ambicije među brojnim navijačima i u samom klubu. 


Često se spominje povratak u Drugu ligu, što bi bila lijepa čestitka u godini jubileja, stote obljetnice »orijentaša«. Za to nisu dovoljni samo uspjesi na terenu, važno je udovoljiti obavezama vezanima uz infrastrukturu i dobiti licencu za drugoligaško natjecanje. Koljanin je jučer potvrdio kako su poduzeti koraci u tom smjeru.


– Dali smo zahtjev za licencu za Drugu ligu. Vodstvo kluba na čelu s našim predsjednikom Sašom Matijašem je vrlo ambiciozno, momčad to sjajno prati. No, i momčad može ostvariti prvu ili drugu poziciju, ulazak u Drugu ligu – rekao je Marinko Koljanin. – U suradnji s Gradom Rijekom i gradonačelnikom Vojkom Obersnelom mislimo ostvariti vrlo zahtjevne infrastrukturne obaveze za dobijanje licence, za to imamo obećanja. Inače, samo pet posto našeg proračuna nabavljamo od javnog novca, na to smo vrlo ponosni. Mislimo stvoriti momčad od sušačkih igrača i onih iz regije. To je naša vizija. Tu je trener Marin Mikac, naš izbor, s njim imamo dugoročne planove. »Orijent 1919« treba biti ponos Sušaka i Rijeke.




Momčad je ostala bez sedmorice igrača koji su igrali malo, dobila je pojačanja u Edinu Fatiću i Mariju Tadejeviću, 22 igrača su krenuli s pripremama za drugi dio prvenstva.


– Dobro smo se svi zajedno odmorili. Dogovorene su prijateljske utakmice sa »Opatijom«, »Halubjanom«, »Naprijedom«, »Crikvenicom« te sa juniorima »Rijeke«, a 26. siječnja nam dolazi »Osijek« – referirao je Marin Mikac. – Došli su nam Tadejević i Fatić, odlični igrači. Motivirani smo kako bi rezultatima oplemenili ostvarenja iz prvog dijela sezone.