Drugoligaški uvjeti

Komisija za licenciranje HNS-a obišla Krimeju, stolice najvažnije

Ivan Volarić

Stadion na Krimeji mora zadovoljiti više drugoligaške standarde

Stadion na Krimeji mora zadovoljiti više drugoligaške standarde



RIJEKA Ovlašteni arhitekt Komisije za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza obišao je stadion na Krimeji u pratnji Saše Matijaša i Marinka Koljanina, predsjednika i dopredsjednika Orijenta 1919, te Igora Načinovića ispred Grada Rijeke, te konstatirao sljedeće u kontekstu želja Krimejčana da iduće sezone zaigraju u Drugoj HNL:


– Ono što je najbitnije i što se očekuje od nas da se napravi u što skorije vrijeme su stolice na glavnoj tribini. Dakle, za igranje Druge HNL potrebno nam je najmanje tisuću sjedećih mjesta što je kriterij kojega ćemo vjerujem u suradnji s gradom i zadovoljiti u idućem razdoblju – tumači Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919. – Osim toga, nužno je napraviti i nekoliko manje zahtjevnih zahvata na prilazima i samoj gostujućoj tribini što također ne iziskuje puno novca i vremena.


Drugi dio uređenja krimejskog stadiona po standardima Druge HNL trebao bi obuhvatiti klupske prostorije, svlačionice i prilaze tribinama što iziskuje puno više novca i vremena.




– Prezentirali smo i projekt Grada Rijeke koji obuhvaća uređenje svlačionica i prostorija, te novih rješenja kada je u pitanju dolazak i odlazak navijača s tribina. U HNS-u posebno vode računa o tom siguronosnom aspektu za gledatelje. Taj dio grad neće moći riješiti u ovoj godini, već namjerava u onoj idućoj što smo također prenijeli ljudima iz HNS-a – nastavio je Koljanin, koji se naravno nada da će u HNS-u pokazati razumijevanje i omogućiti gradu i klubu da u nekom određenom roku zadovolje sve prohtjeve koje je uslijed financijske situacije u gradskoj kasi nemoguće ostvariti u roku od nekoliko mjeseci.



 Sva tri primorska trećeligaša danas će igrati prijateljske utakmice. Točno u podne počet će ogled Orijenta 1919 i juniora Rijeke na Krimeji. Krk će na svojem travnjaku ugostiti Rudar od 15 sati, a dva sata ranije počet će ogled Opatije i Grobničana na opatijskom igralištu.