Goran Tomić

‘Ključan će biti naš pristup’: Trener Lokomotive se nada pozitivnom rezultatu

Ivana Vaupotić

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL



ZAGREB Za trenera »Lokomotive« Gorana Tomića ključnu stvar danas će na Rujevici predstavljati pristup utakmici, odnosno segment zbog kojeg je prozvao svoje igrače nakon minimalnog poraza nakon gostovanja kod »Istre 1961«. Mladi stručnjak medijima je servirao žestoku kritiku svoje momčadi, te stoga nije teško pretpostaviti da u je svlačionici također govorio bez uvijanja.


– Meni je najvažnije da u Rijeci pružimo puno bolju igru nego u Puli. Imamo težak i zgusnut raspored, u iduća dva tjedna očekuje nas pet utakmica, i zbog toga na Rujevici moramo pokazati da smo u stanju igrati ozbiljan nogomet. Vjerujem da možemo puno više od onoga što smo pokazali u prva dva proljetna kola – kaže Tomić.


U idućih deset dana »Lokomotivu« očekuju »Rijeka«, »Osijek«, »Dinamo« i »Hajduk«, a dva paklena tjedna zaokružit će utakmica s »Interom«.




– To je nevjerojatno. Stvarno ne znam kome je takav raspored u interesu. Znam da treba poštovati neka pravila, ali nije normalno tjerati igrače da u dva tjedna odigraju pet utakmica. Mi smo mlada momčad koja nema tako veliku širinu. Zbog toga ćemo morati kombinirati i rotirati momčad. No, što je, tu je. Utakmica s »Rijekom« nam je jako bitna, i tu idemo punom snagom.


Mnogi tvrde da zbog velikih promjena igračkog kadra »Rijeka« više nije moćna kao prošle sezone.


– Istina, sada su u njihovoj svlačionici novi igrači, ali svaki od njih ima nogometno ime i prezime. Tu leži ključna razlika. To nije ona momčad od prošle sezone, ali ti igrači su u našu ligu stigli s malo više razine. Osim toga, »Rijeka« ima pravog trenera koji zna kako složiti momčad za vrh tablice – tvrdi Tomić. Na tom će tragu mladi stručnjak tražiti odgovor na igru suparnika.


– Matjaž Kek ima kontinuitet rada, a njegova momčad prepoznatljiv stil, bez obzira na igrački kadar. Po meni, ključan će biti naš pristup. Protiv »Istre 1961« kod nas je bila prisutna velika neodgovornost u fazi obrane. Moramo drastično popraviti taj segment i agresivnost jer inače se nećemo dobro provesti na Rujevici. Što se tiče napada, očekujem smirenost u posjedu lopte i tečnu igru. Teren na Rujevici je odličan, što znači da postoje uvjeti za to – rekao je Tomić. (D. P.)