Podravski optimizam

KOPRIVNIČANCI PORUČUJU: Poštujemo Rijeku i Bišćana, ali ne prepuštamo ulogu favorita

Ivana Vaupotić

Ivan Krstanović predvodit će napad Slaven Belupa protiv bivše momčadi/Foto Arhiva NL

Ivan Krstanović predvodit će napad Slaven Belupa protiv bivše momčadi/Foto Arhiva NL

Vidi se da znaju što tražim od njih, a to nam olakšava pripremu za utakmice. Vjerujem da ćemo biti bolji nego u jesenskom dijelu prvenstva – tvrdi Ivica Sertić, trener Slaven Belupa



KOPRIVNICA U Koprivnici je sve spremno za drugi pokušaj odgravanja prvenstvenog dvoboja između Slaven Belupa i Rijeke, a isto vrijedi i za domaće nogometaše koji su u zadnja tri i pol tjedna oduševili svog trenera Ivicu Sertića.


– Pripreme su bile kratke i, samim time specifične, ali mi smo odradili sve što smo planirali. Zato slobodno mogu reći da smo spremni za Rijeku – kaže koprivnički šef struke.


»Farmaceuti« su prvi dio priprema odradili u svom gradu, a zatim su u Medulinu brusili formu za nastavak HT Prve lige. Prema Sertićevim riječima, generalnu probu za dvoboj s Rijekom predstavljalo je polufinale Arena Cupa s Lokomotivom. Doduše, tu je doživljen poraz (1:2), ali Slaven Belupo pokazao je da ima moći za oglede sa suparnicima iz gornjeg dijela ljestvice.




– Na zadnjim treninzima smo isprobavali taktičke varijante za utakmicu. Čuli smo da Rijeka ima nekih problema s ozljedama i ne znamo u kakvom sastavu dolaze u Koprivnicu. Zato smo probali neke stvari koje bi nam mogle trebati – dodaje Sertić.


Utakmicu će zbog ozljede koljena preskočiti centarfor Mateus Lima, a u konkurenciju se vratio oporavljenik Bruno Bogojević, koji je u jesenskom dijelu sezone bio jedan od istaknutijih igrača Slaven Belupa. Sertić, pak, tvrdi da još uvijek nije definirao izgled udarne postave za današnje sučeljavanje na stadionu Ivan Kušek Apaš. U pitanju je ono što treneri vole zvati »slatke brige«.


– Izuzetno sam zadovoljan pristupom igrača i njihovim ponašanjem. Tu nemam apsolutno niti jednu zamjerku. Što se tiče tehničko-taktičkog segmenta, igrači puno brže usvajaju moje zamisli i zahtjeve. Vidi se da znaju što tražim od njih, a to nam olakšava pripremu za utakmice. Vjerujem da ćemo biti bolji nego u jesenskom dijelu prvenstva – tvrdi 45-godišnji stručnjak.


Ukratko, to znači da u Koprivnici optimizma ima na lopate.


– Jako poštujem Rijeku i rezultate koje ostvaruje pod vodstvom Igora Bišćana. Ako se ne varam, u zadnjih devet službenih utakmica imaju osam pobjeda i jedan remi. Međutim, u našoj Koprivnici nikome ne prepuštamo ulogu favorita. Na svom terenu idemo po sva tri boda – zaključuje Sertić.