Goran Tomić

Jako poštujemo Rijeku koja se s razlogom nalazi na drugom mjestu

Ivana Vaupotić

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Pobijedimo li, imat ćemo tri boda manje od Rijeke i vraćamo se u igru za osvajanje drugog mjesta. No, neće biti tragedija ako ne utakmica ne završi kako se nadamo jer naš primarni cilj je plasman među prva četiri – objašnjava 42-godišnji stručnjak na klupi Lokomotive



ZAGREB Uoči današnjeg derbija s Rijekom, Lokomotivi dio motivacije predstavlja devedeset minuta odigranih 8. prosinca prošle godine na Rujevici.


– Želimo oprati gorak okus koji nam je ostavilo tih 3:0. Ove sezone izgubili smo šest utakmica, ali jedino nas je Rijeka pobijedila s više golova razlike. Ma, mogu reći da su nas u toj utakmici stvarno razmontirali. Taj poraz nas peče i sada želimo popraviti dojam – kaže Goran Tomić, koji je jučerašnji trening održao u Kranjčevićevoj.


Trener Lokomotive s puno entuzijazma govori o današnjem sučeljavanju i tvrdi da svi njegovi igrači jedva čekaju početak utakmice.




– Za nas je ovaj derbi izrazito bitan i može nam donijeti puno toga. Jako poštujemo Rijeku koja se s razlogom nalazi na drugom mjestu. Međutim, mislim da imamo dovoljno kvalitete da odigramo pravu utakmicu i osvojimo bodove koje toliko želimo.


Iako je u zadnjih šest kola osvojeno tek sedam bodova, Lokomotiva nije digla ruke od borbe za drugo mjesto, što znači da na kraju prvenstva želi biti prva ispod Dinama, odnosno ispred Rijeke. Doduše, Tomić kaže da nema imperativa, ali kada se stvari pogledaju iz te perspektive, jasno je zbog čega na Kajzerici s nestrpljenjem očekuju današnji derbi.


– Pobijedimo li, imat ćemo tri boda manje od Rijeke i vraćamo se u igru za osvajanje drugog mjesta. No, neće biti tragedija ako ne utakmica ne završi kako se nadamo jer naš primarni cilj je plasman među prva četiri. Jako me veseli što smo u zadnje tri utakmice uhvatili uzlaznu putanju i nadam se da ćemo sada nastaviti istim putem – objašnjava 42-godišnji stručnjak.


Nije na odmet podsjetiti da je Lokomotiva jedina hrvatska momčad koja ovog proljeća nije izgubila od Dinama (1:1). Ta utakmica u Kranjčevićevoj je označila početak uzlazne putanje koju spominje Tomić, a zatim su stigli remi na gostovanju kod Osijeka (1:1) i domaća pobjeda nad Slaven Belupom (3:1).


Dodatni razlog za Tomićev predstavlja i pogled u svlačionicu. Naime, u konkurenciju se vraćaju Fran Karačić i Jan Lecjaks, koji su odradili žute kartone, a to znači da nedostaje samo ozlijeđeni Bojan Knežević. Za razliku od Igora Bišćana, njegov kolega s Kajzerice nalazi se u situaciji koja se u nogometu često opisuje frazom »slatke brige«.


– Znamo da imaju puno izostanaka, ali Rijeka je uvijek Rijeka. Uostalom, zar u zadnjem kolu nisu odigrali odličnu utakmicu u derbiju s Osijekom, a u sastavu su imali dosta mladih igrača? Rijeka čvrsto drži drugo mjesto, iako ovog proljeća ima velikih problema s ozljedama. Osim toga, mi uvijek igramo s dosta igrača i vrlo dobro znamo što oni mogu donijeti. Prema tome, potenciranje priče o problemima sigurno nas neće zavarati – zaključuje Tomić.