Povratak kući

Istinska nogometna legenda: Veldin Karić s pune 44 godine na leđima potpisao za varaždinskog četvrtoligaša

P. N.



“Postoje brojni nogometaši, ali samo je jedan Veldin Karić! Neuništiv i u 45. godini, aktivno igra nogomet i dalje, a od ove sezone ponovo će obući dres Varteksa! Dobrodošao, ikono”. Ovim je riječima četvrtoligaš iz Varaždina najavio svoju najnoviju igračku akviziciju koja dolazi u liku jedne od najvećih legendi koje je hrvatska nogometna liga ikad imala i koji s punih 44 godine na leđima još ne pomišlja ostaviti se nogometa.


– Dok su brojni njegovi kolege s nogometnih travnjaka već odavno “okačili kopačke o klin”, on se ne predaje. U 45. godini života, najbolji igrač Varteksa u povijesti, vraća se u redove Bumbara – Veldin Karić je ovih dana potpisao za Varteks, i to kao igrač! U Varaždinu zasigurno ne postoji ljubitelj nogometa kojem na spomen Veldina Karića ne krene suza za zlatnim vremenima. Tepaju mu da je istinska nogometna ikona i igrač čiji se doprinos na terenu pamti i danas, piše Varteks na svojim stranicama.


– Od ove sezone svi varaždinski ljubitelji nogometa moći će ga gledati na djelu gotovo svakog vikenda u MŽNL Čakovec-Varaždin, ponosno još jednom noseći sveti dres Varteksa. Karić će biti idealna protuteža mladosti u redovima Bumbara, s obzirom da su se seniorskoj momčadi ovih dana priključili i igrači iz mlađih kategorija, a njegovo iskustvo igranja velikih utakmica u Hrvatskoj i inozemstvu zasigurno će se pozitivno odraziti i na rezultate Varteksa, dodaju Varaždinci.




Karić je karijeru započeo u Željezničaru već davne 1992. godine, nakon kojeg je igrao za klubove poput Vojvodine, Torina i Lugana, da bi svoj procvat karijere dosegnuo u Varteksu, za koji je igrao od 1997. do 2004. godine i stekao kultni status među navijačima, prije nego je prešao u redove Dinama iz Zagreba.


Upisao je i tri nastupa za reprezentaciju, okušao se i kao trener Drave iz Kuršanca, ali još uvijek nije spreman za igračku mirovinu i to će dokazati već u pripremnim utakmicama, kada se očekuju njegovi prvi nastupi, navode u NK Varteksu.