Odjeci iz Harkiva

Igrači Šahtara znaju da više nemaju izbora: “sada moramo pobijediti u Zagrebu…”

Hina

Dodo i Ismaily (Šahtar)/Foto REUTERS

Dodo i Ismaily (Šahtar)/Foto REUTERS



HARKIV »Šteta je što nismo pobijedili. Cijeli smo tjedan trenirali kako bismo došli do ove domaće pobjede. Doista smo ju željeli. Sad moramo pobijediti u Zagrebu«, izjavio je Šahtarov desni bočni Brazilac Dodo koji je u 75. minuti postigao pogodak kojim je Šahtar izbjegao poraz u dvoboju s Dinamom.


Trener Šahtara Luis Castro priznao je da je Dinamo potpuno zasluženo osvojio bod.


»Prije utakmice smo samo željeli pobjedu. No, svaka utakmica ima svoju priču. Kako sam realist, moram priznati da je neodlučen ishod pravi pokazatelj onoga što se događalo na terenu. U nekim razdobljima smo bili bolji, ali statistika pokazuje izjednačenost momčadi, kao i konačan rezultat«, rekao je Castro te dodao:




»Dinamova reakcija nakon našeg prvog pogotka bila je vrlo dobra, no mi smo morali to bolje iskontrolirati. Kad su reagirali, nismo ih uspijevali zatvoriti na krilnim pozicijama. Svi su njihovi napadi došli po bokovima, otkuda bi lopte išle prema sredini i napadačima.«


Portugalski stručnjak na klupi Šahtara smatra da je njegova momčad morala napraviti više u napadačkom dijelu.


»Imali smo više loptu u posjedu, ali gotovo jednak broj udaraca kao i Dinamo. S tom prednošću u posjedu, morali smo imati više udaraca. S petoricom igrača u obrani zatvorili su na sredinu i otežali zadatak. Bilo je jako teško otvoriti prostor u zadnjoj trećini terena. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, nakon što smo napravili određene korekcije i zamjene, čime smo oživili našu igru. I naša je reakcija na Dinamov gol za vodstvo bila dobra. Bilo je situacija u kojima smo mogli doći do prednosti. Obje momčadi su željele pobjedu i izmjenjivale su se u kontroli utakmice«, zaključio je trener Šahtara.