Komplimenti na komplimente

IVAN RAKITIĆ: Hvala Mourinhu, on je jedan od najboljih na svijetu, ne znam bi li moj otac ljepše rekao!

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Rakitić je za mene jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. On je fantastičan igrač na svakoj razini, rekao je bivši menadžer Manchester Uniteda u analizi za medijsku kuću beIN Sports.



BUDIMPEŠTA  Nakon što je Hrvatska otvorila kvalifikacije pobjedom protiv Azerbajdžana, Ivan Rakitić se nada kako će ‘Vatreni’ protiv Mađarske napraviti i drugi korak prema plasmanu na EURO 2020. godine


»Mađarska će biti spremna, jedva čekaju utakmicu, ali i mi jedva jedva čekamo dvoboj. Nismo došli vidjeti Budimpeštu, već po pobjedu jer želimo napravit drugi korak premo EP-u,« poručio je veznjak Barcelone.


Hrvatska je dugo lomila Azerbajdžan, a slična igra se očekuje i u nedjelju na Groupama Areni. Rakitić možda ima i najviše iskustva u razbijanju suparničkih bukera. Barcelona gotovo u svakoj utakmici napada suparnički ‘autobus’ pred golom.




»Očekujemo kako ćemo i u ovoj utakmici napadati, moramo biti dobro organizirani, moramo znati tko gdje stoji na terenu. Znamo da će biti teško,« kazao je Rakitić dodavši: »Moramo se nametnuti, lopta mora biti kod nas, moramo stvarati pritisak.«


»Raketa« je istaknuo kako je važno da igrači u svakom trenutku drže svoje pozicije i da momčad stoji kompaktno.


»Bitno je da u svakom trenutku kvalitetno stojimo na terenu, da se zna tko će zatvoriti prostor kada netko krene prema naprijed. Ako dobro stojimo u defanzivni, ako stojimo jedan blizu drugome onda će lakše biti i u napadu.«


Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho nedavno je bio prepun pohvala na igre hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića čijim je golom Barcelona pobijedila Real Madrid u velikom derbiju španjolskog prvenstva.


Rakitić je za mene jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. On je fantastičan igrač na svakoj razini, rekao je bivši menadžer Manchester Uniteda u analizi za medijsku kuću beIN Sports.


»Što reći, nego se zahvaliti Mourinhu na takvim riječima. On je jedan od najboljih stručnjaka na svijetu i ne znam bi li moj otac ljepše rekao,« kazao je Rakitić.


»Nadam se da će se što prije vratiti na klupu i voditi neku momčad,« dodao je Barcelonin majstor.