Novi trener Puljana

IGOR CVITANOVIĆ: Prvi cilj je ostanak Istre 1961 u prvoligaškom društvu bez dodatnih kvalifikacija

Ivica Cerovac

Igor Cvitanović/Foto Glas Istre

Igor Cvitanović/Foto Glas Istre

Gledam na dolazak u Pulu kao na jednu lijepu priliku. Mislim da Istra 1961 ima dobru momčad i sigurno može biti pozicionirana na puno boljem mjestu od ovog na kojem se trenutačno nalazi. Sad je na meni, mojim suradnicima i igračima da sve to potvrdimo na terenu - rekao je Igor Cvitanović nakon potpisivanja ugovora s pulskim prvoligašem



PULA Igor Cvitanović novi je trener Istre 1961, 23. u njenoj prvoligaškoj povijesti. Cvitanović bi danas i službeno trebao biti predstavljen pulskoj javnosti. On je bio taj neimenovani najizgledniji hrvatski kandidat za nasljednika dosadašnjeg kormilara »zeleno-žutih« Krunoslava Rendulića, a razlog što je u foto-finišu slavio ispred španjolskog protukandidata, kojem su se davale ipak za nijansu veću šanse da osvane u Puli, leži u činjenici kako ovaj potonji nije bio spreman odmah aterirati na »Drosinu«. Kod Cvitanovića nije bilo nikakvog odugovlačenja i to je, stekao se takav dojam, bio jezičac na vagi koji je pretegnuo da sportski direktor David Vizcaino amenuje njegov angažman.


– Ovo će za mene biti i izazov i dokazivanje, sve u jednome. Gledam na dolazak u Pulu kao na jednu lijepu priliku. Mislim da Istra 1961 ima dobru momčad i sigurno može biti pozicionirana na puno boljem mjestu od ovog na kojem se trenutačno nalazi. Sad je na meni, mojim suradnicima i igračima da sve to potvrdimo na terenu, rekao je Igor Cvitanović nakon potpisivanja ugovora s pulskim prvoligašem. – Da ne vjerujem u sebe, ne bih se ni bavio ovim poslom. Prvi cilj koji je postavljen pred mene je ostanak u prvoligaškom društvu bez dodatnih kvalifikacija, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Idemo probati ostvariti najprije taj prvi cilj, pa ćemo lakše govoriti o drugima.


Jučer, nešto prije deset sati ujutro, Krunoslav Rendulić stigao je na Gradski stadion »Aldo Drosina« kao aktualni trener Istre 1961, a nakon razgovora s klupskim operativcima, službene prostorije napustio je kao bivši. Potvrđeno je tako ono o čemu se već danima šuškalo, a to je da vlasnici pulskog prvoligaša, Grupacija Baskonia-Alaves, nisu bili zadovoljni poslom kojeg je na zeleno-žutoj klupi odrađivao Rendulić te da je stiglo vrijeme da na nju sjedne već četvrti trener u ovoj sezoni.Određeno odugovlačenje s donošenjem konačne odluke ležalo je u činjenici što Baski nisu željeli smijeniti Rendulića prije nego zaključe dogovor s njegovim nasljednikom, a kad su taj dio posla odradili, preostalo je samo da mu se zahvale na urađenom.

Na »Drosini« su svjesni da se nema vremena za čekanje i kad su španjolski vlasnici prelomili da je vrijeme za novog trenera, željeli su ga dovesti odmah. Ne sutra, niti prekosutra, već danas. Cvitanović nije previše dvojio. Odmah je obavio razgovor s predsjednikom trećeligaša Dubrave, na čijoj je klupi sjedio u subotu i s 3:0 svladao Dugo Selo, dogovorno raskinuo suradnju, sjeo u auto i krenuo prema Puli na potpisivanje ugovora. Svi su detalji, manje-više bili definirali i preostalo je samo da se, ono što je dogovoreno, potvrdi »crno na bijelo«.




Jedna od Cvitanovićevih prednosti, koje su ga usmjerile prema Puli, definitivno je i činjenica što priča španjolski jezik jer je godinu dana svoje igračke karijere proveo u Real Sociedadu iz San Sebastiana. Na ruku mu neće ići nedostatak trenerskog iskustva, ali i na tom je polju bogatiji od svog prethodnika jer je, nakon što je radio u omladinskom pogonu Dinama te bio pomoćnik Zoranu Mamiću na »modroj« klupi, ovog ljeta preuzeo Dubravu. To mu je bio prvi samostalni trenerski posao i zagrebačkog je trećeligaša ove sezone vodio na 19 utakmica, uz učinak od 13 pobjeda, tri remija i tri poraza. Dovoljno za trenutačno drugu poziciju s deset bodova zaostatka za »nedodirljivim« Vinogradarom.