Slaven Belupo vs. Rijeka

I Sertić će poput Bišćana priliku dati mladim igračima Slavena

Ivana Vaupotić

Mateas Delić (Slaven Belupo)/Foto Arhiva NL

Mateas Delić (Slaven Belupo)/Foto Arhiva NL



KOPRIVNICA Današnji dolazak Rijeke u glavni grad Podravine imat će posebnu svečarsku notu, ali razlog za to neće biti gostovanje osvajača Hrvatskog nogometnog kupa. Da ne bude zabune, tradicionalno gostoljubivi Koprivničani čestitat će suparniku na trofeju, no za njih će glavnu stvar dana predstavljati jubilej kapetana Mateasa Delića kojem će ovo biti jubilarni, tristoti nastup u dresu Slaven Belupa.


– Sve je to lijepo za doživjeti, ali meni je svaka utakmica ista. Volio bih da nam sada dođe što više publike, da podrže naše mlađe igrače u dvoboju s respektabilnim suparnikom – kaže Delić, koji trenutno pregovara o novom ugovoru sa svojim matičnim klubom.


Slaven Belupo čvrsto drži sedmo mjesto na ljestvici, što će reći da u zadnjem kolu može igrati bez ikakvog opterećenja. Budući da je Rijeka u istoj situaciji na drugoj poziciji HT Prve lige, za očekivati je da će na stadionu Ivan Kušek Apaš biti odigrana zanimljiva utakmica.




– Smatram da je kapetanova jubilarka dovoljan razlog da naši sugrađani dođu bodriti momčad. Naš cilj je bio ostanak u ligi, i to smo ostvarili, a sada želimo zaključiti sezonu na najbolji mogući način – objašnjava Ivica Sertić, pod čijim stručnim vodstvom Slaven Belupo igra vrlo dobar nogomet.


Trener koprivničkog prvoligaša nada se pobjedi, i to na krilima nada iz Podravine. Naravno, okosnicu današnjeg sastava činit će igrači koji su ove sezone imali ključne role.


– Priliku će dobiti neki mlađi grači iz naše škole nogometa. U zadnjih pet kola smo igrali u vrlo dobroj formi i ostvarili smo tri pobjede remi i poraz na Poljudu. No, neću previše hvaliti da još nešto ne ureknem – zaključuje Sertić