Kapetan Liverpoola

Henderson: Nadam se da Lovrenov put završava danas

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



MOSKVA »Hrvatska ima odlične veznjake, odlična su momčad u kojoj svi igraju jedini za druge. Nekoliko puta sam igrao protiv Luke Modrića i on je možda i najbolji veznjak na svijetu protiv kojeg sam igrao. No, Hrvatska je dobra i na drugim pozicijama«, poručio je kapetan Liverpoola i veznjak engleske reprezentacije Jordan Henderson uoči polufinalnog ogleda protiv Hrvatske.


Engleska reprezentacija nije izgubila čak 30 susreta u nizu kada je igrao Henderson.


– Iskreno, ne pridajem previše pažnje tome, mi pobjeđujemo kao momčad i namučili smo se da dođemo do ovdje.




Henderson je naglasio da je izbornik Gareth Southgate vratio identitet momčadi, preuzevši »Gordi Albion« u rujnu 2016. godine.


– Odmah smo se našli na istoj valnoj duljini. Donio nam je identitet i momčadski stil igre, a sve to je sjajno pretočio na treninge i utakmice. Jedinstvo na terenu je ključno u prijelomnim trenucima utakmica. I sada smo nagrađeni zbog našeg jedinstva.


Henderson je u Liverpoolu suigrač našeg Dejana Lovrena i prepun je pohvala na račun hrvatskog stopera.


– Lovren je odličan igrač. Za mene on ima sve što moderan branič treba imati: brzinu, agresivnost, dobar je u zraku, opasan u prekidima. Puno puta su ga kritizirali, ali sada igra sjajno. On je i sjajna osoba izvan terena, veliki smo prijatelji, ali nadam se da njegov put završava u srijedu.


Engleska reprezentacija je na svjetskom prvenstvu posljednji put stigla do polufinala u Italiji 1990. godine, ali je na koncu bila četvrta. Za Engleze je još uvijek najveći uspjeh onaj iz 1966. godine, kada su bili svjetski prvaci.


– Ne razmišljamo o tome. Fokusirani smo na iduću utakmicu, a do sada nam je išlo dobro. Ispred nas je velika utakmica u kojoj moramo obaviti posao. Nema nas puno koji se sjećaju tih dana, ja primjerice nisam niti rođen – kazao je 28-godišnji Henderson.


Izbornik Gareth Southgate smatra da je njegova momčad već napravila veliku stvar plasmanom u polufinale, ali postoji potencijal za puno više.


– Ova momčad nije ni blizu razine na kojoj može biti zbog godina igrača. Još malo iskustva u klubovima i na velikim natjecanjima i možemo očekivati velike stvari u budućnosti. No, želimo iskoristiti i ovu priliku. Svi vide glad naših igrača, a možemo biti ponosni i na stil igre. Pobjeđivali smo u sudačkoj nadoknadi, dobili na penale, prošli prvu nokaut utakmicu u deset godina… I dalje želimo rušiti prepreke i rekorde – rekao je Southgate.