Daleko nadmašili očekivanja

HRVATSKA NA DOMAĆEM TERENU Na stadionu u Kalinjingradu preko 12 tisuća naših navijača

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatska nogometna reprezentacija je na otvaranju svjetskog prvenstva u Kalinjingradu igrala na ‘domaćem terenu’.


Atmosfera na stadionu je bila sjajna, a premda je za hrvatske navijače bilo osigurano oko 2.000 ulaznica, plus 700 na koje je imao pravo Hrvatski nogometni savez, na Areni Baltika bilo je više od 12.000 naših navijača.


Hrvatski navijači su preko Fifine stranice mogli kupiti oko 2.000 ulaznica za ‘kockasti’ sektor, a HNS je imao još oko 700 ulaznica. No, hrvatskih navijača je bilo po svim tribinama.




Iskoristili su priliku što nije bilo previše Nigerijaca, niti je domaćim navijačima ovo bila atraktivna utakmica pa su ‘ulovili’ dio ulaznica koji je bio u slobodnoj prodaji.


Hrvatske zastave i transparenti bili su izvješeni na svim sektorima, pa čak i na dijelu tribine koja je bila osigurana za navijače ‘Super orlova’.


Bilo je tu transparenata iz svih krajeva svijeta. Od zagrebačkih kvartova Trnja i Remize, do Trogira, Čakovca, Osijeka, Vinkovaca, Ludbrega, Karlovca, Livna, Kolna, Vancouvera, Toronta…


Nigerijski navijača je bilo vrlo malo, no priklonili su im se domaći navijači jer u nigerijskim redovima igraju dvojica ‘Rusa’. Ahmed Musa je član moskovskog CSKA, a Brian Idowu igra za Amkar.


Arena Baltika koja će se za vrijeme SP-a zvati Arena Kalinjingrad, prima 33.900 gledatelja, a izgradnja je stajala nešto više od 250 milijuna eura.


Zanimljivo, ovaj stadion je opremljen jednim od najsuvremenijih CCTV sustava i cijeli je pokriven kamerama. Projekt je rađen na osnovi munchenske Allianz Arene.Nakon SP-a kapacitet stadiona će biti smanjen na 25.000 gledatelja.

(Hina) xdl ydl