Hajduk kažnjen

HNS ispraznio Torcidin sjever zbog transparenta “Maxovi mesari”

P. N.

Torcidina degutantna poruka visjela je na ogradi u Zaprešiću/Foto PIXSELL

Torcidina degutantna poruka visjela je na ogradi u Zaprešiću/Foto PIXSELL



ZAGREB Alan Klakočer, Disciplinski sudac Prve HNL, ipak nije prešao preko  transparenta “Maxovi mesari”, kojega su pripadnici Torcide isticali na posljednjim Hajdukovim utakmicama, te je donio odluku o  zatvaranju sjeverne tribine poljudskog stadiona na jednoj utakmici, a svemu tome pribrojio je i 50.000 kuna financijske kazne. Doduše, isticanje transparenta s neprihvatljivim sadržajem nije jedini grijeh pripadnika navijača Hajduka.


– Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić – Hajduk čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna. NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice kažnjen je novčanim iznosom od 5.000 kuna.


– GNK Dinamo kažnjen je iznosom od 15.000 kuna zbog zapaljenih devet baklji od strane pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Lokomotiva-Dinamo dok NK Lokomotiva kao organizator mora platiti kaznu od 7.000 kuna.




– Bruno Goda, igrač NK Slaven Belupo zbog isključenja na utakmici Osijek-Slaven Belupo (dvije opomene) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.


– I dalje je u proceduri disciplinski postupak protiv HNK Hajduk zbog prijava službenih osoba s utakmice 22. kola HT Prve lige Hajduk-Gorica.


– Na utakmicama 16. kola Prve HNL-juniori i 17. kola Prve HNL-kadeti bilo je sedam isključenih igrača. Sa po tri utakmice zabrane igranja kažnjeni su juniori Kristijan Šoljić (Hr. dragovoljac) i Juraj Ljubić (Inter-Zaprešić), po dvije utakmice kazne dobili su junior Bruno Međimorec (Lokomotiva) i kadeti Liridon Malota (Inter-Zaprešić) i Duje Balov-Dražić (Solin) dok su s po jednom utakmicom kažnjeni kadeti Borna Kauzlarić (Zagreb) i Luka-Leon Kovač (Inter-Zaprešić).


– NK Solin mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 3.000 kuna zbog momčadskog prekršaja (čl. 54 DP HNS) na kadetskoj utakmici Inter Z.-Solin (7 žutih i 1 crveni karton), stoji u Klakočerovim obrazloženjima sankcija za klubove i igrače Prve HNL.