Liga prvaka

Guardiolino biti ili ne biti, Klopp bez viroznog Lovrena u Portu

Marko Cvijanović

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Ove utakmice sa Spursima shvaćamo kao dva finala, nema tu puno mudrosti – rekao je Guardiola. Utakmice u Portu i Manchesteru počinju u 21 sati.



RIJEKA Pep Guardiola došao je pred zid. Još jedan neuspjeh na europskoj sceni ostavio bi traga. To sigurno. Ionako mu zlonamjerni kritičari spotiču da samo s Lionelom Messijem u momčadi može otići do kraja u Ligi prvaka. Pogotovo su bili glasni poslije poraza u prvoj četvrtfinalnoj utakmici od Tottenhama (0:1). Večeras je, dakle, za Guardiolu biti ili ne biti. Otprilike tako i izgleda najava uzvratne utakmice sa Spursima.


– Želimo da nam navijači ovaj put pomognu, zbog igrača… Trebamo naše navijače u teškim trenucima, pogotovo u ovoj fazi natjecanja. Znam točno kakvu bih želio atmosferu, volio bih da to bude kao protiv Liverpoola. Želim im vidjeti na licima da žele plasman Cityja u polufinale. Atmosfera kao tijekom siječanjskoga susreta s Liverpoolom, to hoću, možda još i bolje… – rekao je Guardiola uoči utakmice sa Spursima, dvostruki derbi protiv kojih će odrediti ambicija »građana« u nastavku sezone. Naime, već u subotu City na svom stadionu u matineji dočekuje Tottenham u prvenstvu.


– Jednostavno je, moramo pobijediti obje utakmice. Volim takvu vrstu izazova, ali jednostavno ne mogu shvatiti da su čelnici Premier lige stavili da se ta utakmica igra od 12.30 sati. Nema veze, ove utakmice sa Spursima shvaćamo kao dva finala, nema tu puno mudrosti – zaključio je Guardiola.




Liverpool će bez viroznog Dejana Lovrena u Portu braniti veliku prednost (2:0) s Anfielda.


– Dejan je bolestan. Imao je jako lošu noć, doktor je bio uz njega i nije bilo izgleda da otputuje s nama. Zato ga nema u sastavu. Imamo Joea Gomeza, Fabinho može odigrati tu poziciju pa bi trebalo biti u redu. Mi nikad ne forsiramo igrače niti bismo trebali. – rekao je trener Redsa Jürgen Klopp.


Klopp je u pravu. S obzirom na očekivanja da će Liverpool obraniti prednost u uzvratu, a da vodi i žestoku borbu za naslov prvaka u Premier ligi, razumljivo je zašto Klopp ne želi trošiti Dejana Lovrena koji će definitivno imati priliku igrati važne utakmice u završnom dijelu sezone.