Francuski napadač

Griezmann: Izbornik Deschamps spremio je taktiku za zaustavljanje Modrića i Rakitića

Hina

Reuters

Reuters

 Napadač francuske reprezentacije Antoine Griezmann izjavio je u petak da vjeruje kako je izbornik Didier Deschamps spremio taktiku koja bi trebala zaustaviti Modrića i Rakitića u finalu SP-a. »Hrvatskom igrom diktiraju Modrić i Rakitić, koji su tehnički vrlo jaki igrači. No, mislim da izbornik ima aduta u rukavu«, kazao je Griezmann na konferenciji za novinare.

Griezmann je rekao i da mu je svejedno kako nekome izgleda igra »tricolora« sve dok se pobjeđuje. Naime, belgijski vratar Thibaut Courtois, nakon poraza od Francuske 0-1 u polufinalu SP-a, izjavio je da Francuzi igraju neatraktivan i ziheraški nogomet.


»Gle tko se javlja, pa zar njegov Chelsea igra kao Barcelona. Svejedno mi je kako nekome izgleda naša igra, glavno je da pobjeđujemo. Istina je da se naša igra zasniva na jakoj obrani, a u napadu možemo biti opasni kad god poželimo«, izjavio je Griezmann.Novinare je zanimalo i zašto nije u golgeterskoj formi kao prije dvije godine na Euru, kada je zabio šest golova. U Rusiji je postigao tri pogotka, od čega dva iz penala.

»Kad sam bio najbolji strijelac na Euru onda smo izgubili u finalu. Sada se trudim zabiti manje golova i možda će nam to pomoći da osvojimo naslov prvaka«, našalio se Griezmann, te je pohvalio najboljeg francuskog igrača na SP u Rusiji Kyliana Mbappea: »On jako puno pridonosi našoj momčadi, zabija, kreira prilike, otvara prostor, pomaže u veznom redu i nadam se da će u finalu odigrati svoju najbolju partiju«.