Trener Lokomotive

Goran Tomić: Protiv ovakve RIjeke svaki pozitivan rezultat je uspjeh

Ivana Vaupotić

Dat ćemo sve od sebe za tri boda, ali protiv ovakve Rijeke uspjeh predstavlja svaki pozitivan rezultat – kaže Tomić



ZAGREB Kada se pogledaju rezultati u zadnja četiri tjedna, postaje jasno da današnja utakmica »Lokomotive« i »Rijeke« predstavlja sučeljavanje momčadi najboljoj natjecateljskoj formi pod okriljem HT Prve lige. Nakon pomalo razočaravajućeg ulaska u proljetni dio sezone, društvo s Kajzerice početkom travnja je uhvatilo pravi ritam, osvojivši deset bodova u zadnja četiri kola, uz ukupnu gol-razliku 8:3.


– Mene posebno veseli što nam je mreža ostala netaknuta u već dvije utakmice. U napadačkom dijelu uvijek smo opasni, a sada smo uspjeli stabilizirati obranu. Za nas je jako važno da smo u tom segmentu postali kompaktni i odgovorniji – tumači trener »Lokomotive« Goran Tomić.


Dobro proljeće


Da stvar bude zanimljivija, njegova momčad ušla je u pozitivan rezultatski niz u razdoblju obilježenom izostancima najistaknutijih igrača. Prvi golman Andrian Šemper ozlijeđen je skoro dva mjeseca, kao i nadareni veznjak Luka Ivanušec, a kapetan Ivan Šunjić propustio je zadnje dvije utakmice zbog kartona.




– Uvijek netko nedostaje iz tih razloga. Mi cijelo proljeće igramo dobro, ali nije nas ljubio rezultat. U zadnja četiri tjedna dižemo se u formi i naplaćujemo kvalitetan rad na treninzima – dodaje šef struke prvoligaša s Kajzerice, uz napomenu da je veznjak Lovro Majer upitan za današnju utakmicu zbog zdravstvenih problema.


Kada je u pitanju plan za ogled s još uvijek aktualnim prvakom, Tomić stavlja naglasak na već spomenuti obrambeni segment.– Tu i dalje moramo ostati čvrsti i kompaktni jer u goste nam dolazi momčad koja je u proljetnom dijelu prvenstva osvojila najviše bodova. Iza »Rijeke« je pozitivan niz, a to nam jasno govori da im je forma u uzlaznoj putanji. Prema tome, otraga moramo biti čvrsti i kompaktni, uz lepršavost koja nas krasi u napadačkom dijelu – rezonira Tomić.

Prava momčad


Prema njegovim riječima, niz minimalnih pobjeda »Rijeke« govori jako puno.– To je odlika pravih momčadi. Možemo razgovarati o dojmu na terenu, ali na kraju je bitan samo konačni rezultat. U nogometu postoje treneri koji gube i treneri koji pobjeđuju. Ovog proljeća »Rijeka« igra pragmatično i osvaja bodove, a to jako cijenim i poštujem. Matjaž Kek definitivno je trener koji pobjeđuje – objašnjava 41-godišnji stručnjak.A to, pak, znači da trener »Lokomotive« očekuje tešku utakmicu.

– Ne treba biti bahat i najavljivati pobjedu. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe za tri boda, ali protiv ovakve »Rijeke« uspjeh predstavlja svaki pozitivan rezultat. Uzmemo li u obzir formu obje momčadi, rekao bih da su ovdje sve opcije otvorene – zaključuje Tomić.