Belgijsko pr venstvo

Franko Andrijašević zabio prvijenac u remiju Beverena

Hina

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL



BRUXELLES Hrvatski veznjak Franko Andrijašević bio je strijelac za Waasland-Beveren u 1:1 (0:0) domaćem remiju protiv Waregema u susretu 29. kola belgijskog prvenstva.


Andrijašević, koji je igrao svih 90 minuta, poravnao je na 1:1 u 74. minuti, a bio je to njegov prvi gol za ovaj klub.


Kolo prije kraja prvog dijela prvenstva, nakon kojega će se liga podijeliti na prvih šest momčadi koje će se boriti za naslov, a ostali za ostanak u ligi, Waasland-Beveren je pretposljednji, 15. sa 27 bodova, koliko ima i 14. Oostende, ali i sa 10 bodova više od posljednjeg Lokerena koji ispada u drugu ligu.




Goran Milović igrao je svih 90 minuta u 1:2 (1:1) porazu Oostendea na gostovanju kod Genta.


Ivan Santini je odigrao čitavu utakmicu za Anderlecht, dok je Antonio Milić u igru ušao u 86. minuti u važnoj 2:0 (1:0) domaćoj pobjedi protiv Kortrijka kojom je sastav iz Bruxellesa ostao među vodećom šestorkom. Anderlecht je trenutačno peti sa 48 bodova, jednim više od šestog Genta i sedmog Sint-Truidena.


Karlo letica je pobjedu Club Bruggea 4:0 (3:0) na gostovanju kod Eupena odgledao s klupe za pričuve, baš kao i Alen Halilović koji je ostao na klupi Standarda iz Liegea u 2-1 82-0) gostujućoj pobjedi kod Cercle Bruggea.


Na ljestvici vodi Genk sa 62 boda, drugi Club Brugge ima 56, a treći Standard 50.