Danas na Rujevici

FINALE KUPA: Grobničani žele duplu krunu, a Opatijci povratak “važa”

Ivan Volarić

Iako »crno-bijeli« uživaju status papirnatog favorita, jasno je da Grobničani ne dolaze na nekadašnje igralište Lučkoga radnika s bijelom zastavom. Utakmica na igralištu kojega je nekada koristio Lučki radnik počinje u 17.30 sati

RIJEKA Nogometaši Opatije i Grobničana danas će od 17.30 sati na pomoćnom igralištu na Rujevici odlučivati o pobjedniku županijskog nogometnog Kupa. Grobnički četvrtoligaš autoritativno je osvojio naslov prvaka ligi NS Rijeka, u polufinalu je izbacio Orijent 1919, dok je nesuđeni drugoligaš Opatija na putu do finala bio bolji od Krka, u polufinalu punom tenzija. Iako »crno-bijeli« uživaju status papirnatog favorita jasno je da Grobničani ne dolaze na nekadašnje igralište Lučkoga radnika s unaprijed istaknutom bijelom zastavom. Želja je sezonu okončati s duplom krunom, vratiti Kup na Mavrince nakon desetak godina i uzvratiti Opatijcima za poraze u dvama finalima…– Mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno pa tako i u ovu – govori Dušan Gruevski, trener Grobničana. – Mojoj momčadi je svaka utakmica jednaka, a ova će biti sigurno malo posebnija kao što je bila ona protiv Orijenta 1919 u polufinalu. Sigurno da utakmice kao što su protiv Orijenta ili Opatije donose poseban motiv kod igrača. Čeka nas u finalu momčad koja je uz Orijent najkvalitetnija u našoj županiji. Sigurno da će im se biti teško suprostaviti. Imaju puno dobrih i iskusnih igrača, iza sebe imaju dosta solidnu sezonu. Mi se idemo na Rujevicu pokazati u što boljem svjetlu, pokazati što bolju igru pa ćemo vidjeti što će nam sama utakmica donijeti.

Respekt


Najveći kompliment igračima Dušana Gruevskog dao je neizravno trener Opatije koji je sačuvao dio svojih igrača prvenstvenih napora uoči finala Kupa.– Mislim da smo taj respekt naših suparnika zaslužili svojim rezultatima. Što se sastava tiče, nastupit ćemo kompletni. Uspjeli smo sve riješiti i što se tiče radnih obaveza igrača – rekao je Gruevski.Zoran Bogolin, trener Opatijaca, također će na teren izvesti svoj najbolji sastav što je jasan pokazatelj da su u klubu u posljednje vrijeme sve podredili osvajanju županijskog »važa«. Opatijci su inače u razdoblkju od 2010. do 2015. godine osvojili pet od šest županijskih kupova, a onda tri godine zaredom ostali »kratkih rukava«.– Tri godine zaredom su nas bili kobni penali. Ispali smo od Drage i Vinodola, a onda izgubili i finale od Krka 2016. godine – govori trener opatijskog trećeligaša:

Pet vrhunskih igrača


– Konačno imamo cilj, a cilj je osvojiti Kup. Da nam je uoči sezone cilj bio osvojiti naslov prvaka, borili bismo se za prvo mjesto. Finale je uvijek finale. Može otići na jednu, ali i na drugu stranu. Grobničan apsolutno ima kvalitetu, ali očito im se ne da pojačati treninge, a bez toga ne ide u Trećoj HNL. U jednoj utakmici sve je moguće, oni su protiv Osijeka odigrali 0:0 jedno poluvrijeme, pa dobili Orijent 1919 u polufinalu Kupa… Imaju pet vrhunskih igrača: Miculinića, Linića, Pilčića, Prtenjaču i Jukića, te solidnog vratara Sroka. Pilčića već dvije godine zovem u Opatiju! Ne možeš slučajno zabiti 40 golova u bilo kojoj ligi. Imaju dobro društvo, dobra su klapa i dobri su igrači. Pravi Grobničani! – nastavlja Bogolin čija momčad je također u dobroj formi ovoga proljeća. Uostalom, upisali su svega dva poraza i osvojili tek dva boda manje od lidera Vinogradara.– Digli smo se ovoga proljeća, nije nas nitko nadigrao. Volio bih da dignemo pokal namijenjen osvajaču Kupa, ali ako ga dignu Grobničani isto neću biti nezadovoljan. Bit će mi drago zbog njih, volim taj dio našega kraja. Grobničani su mi uvijek bili simpatični – poručio je trener Opatijaca.