Demoliranje na Wembleyju

Englezi visokom pobjedom prošli na Euro, Češka preokrenula protiv Kosova

Hina

Englezi su na domaćem terenu pobijedili Crnogorce/Foto REUTERS

Englezi su na domaćem terenu pobijedili Crnogorce/Foto REUTERS

Češka je izborila EURO domaćom pobjedom nad Kosovom od 2-1



ZAGREB Engleska, Turska, Francuska i Češka plasirali su se na EURO 2020 nakon odigranih susreta kvalifikacija u četvrtak. 


Engleska je u skupini A na Wembleyju “demolirala” Crnu Goru sa 7-0 i ostvarila vizu za EURO,  već nakon prvog dijela bilo je 5-0 za “Gordi Albion”, uz “hat-trick” Harrya Kanea.


Češka je izborila EURO domaćom pobjedom nad Kosovom od 2-1. U Plzenju su Kosovari poveli golom Nuhiua, a Češka je izjednačila u 72. minuti pogotkom Krala. Junak dvoboja Kral zabio je drugi gol u 79. minuti za preokret i veliko slavlje Čeha.   




U skupini vodi Engleska s 18 bodova, Češka ima 15 bodova, a Kosovo 11. 


Francuzi su sat vremena prije dvoboja u Parizu s Moldavijom znali da su već prošli, pa su opušteno ušli u dvoboj i u 9. minuti Rata je doveo Moldavce u vodstvo. U 35. minuti izjednačio je Varane, no svjetski prvaci su drugi i pobjednički gol zabili tek u 77. minuti, a strijelac je bio Giroud iz penala.  


U skupini B Portugal je zadržao bod prednosti ispred Srbije i osigurat će plasman ukoliko u nedjelju svladaju u gostima Luksemburg ili Srbija ne pobijedi Ukrajinu, koja je već osigurala nastup na EURU. Portugal je u Faru svladao Litvu s 6-0, a tri gola je zabio Cristiano Ronaldo. Srbija je u Beogradu bila bolja od Luksemburga s 3-2. 


Vodi Ukrajina s 19 bodova, Portugal ima 14, a Srbija 13 bodova. 


Plasman na EURO 2020 su osim Turske, Engleske, Češke i Francuske ostvarili ranije i Belgija, Italija, Poljska, Rusija, Španjolska i Ukrajina.