Metis i HNK Rijeka

Ekološko razmišljanje i nogomet ruku pod ruku

Edi Prodan

Luka Ivančić i Dorotea Pešić-Bukovac

Luka Ivančić i Dorotea Pešić-Bukovac

 Iznimno mi je drago što smo u HNK »Rijeka« pronašli partnera za »Eko corner« – istaknula je Dorotea Pešić-Bukovac, voditeljica razvojnih projektata Metisa



RIJEKA Novi partner HNK Rijeka odnedavno je i Metis, a jučer je predstavljena zajednička inicijativa nazvana »Eko corner«. Riječ je o akciji namjenjenoj školskoj populaciji koju se putem nogometa želi usmjeriti na ekološko razmišljanje u kojem važnu ulogu igra i prikupljanje sekundarnih sirovina u cilju njihovog recikliranja.


– »Eco corner« je još jedan doprinos Metisa u poučavanju osnovnoškolaca o potrebi prikupljanja starog papira i njegovog recikliranja zbog zaštite okoliša. Iz našeg iskustva znamo da ukoliko na vrijeme djecu poučimo odgovornom ponašanju, oni će cijelog života voditi računa o okolišu. Iznimno mi je drago što smo u HNK »Rijeka« pronašli partnera za »Eko corner« – istaknula je Dorotea Pešić-Bukovac, voditeljica razvojnih projektata Metisa na prigodnoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama stadiona Rujevica.


Na njezine se riječi nadoveza o i Luka Ivančić, odnedavno novi generalni direktor HNK »Rijeka«.




– Inicijativa Metisa odmah nam se dopala. Kao nogometni klub koji nosi ime po svojem gradu, želimo sudjelovati u njegovom životu i doprinositi njegovom razvoju. Raduje nas i to što će naši nogometni ambasadori, igrači s djecom razgovarati o zaštiti okoliša i naravno, o nogometu – naglasio je Ivančić.


Metis će u suradnji s »Rijekom« projekt »Eco corner« provoditi tijekom školske godine 2018.-2019. na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Edukator Metisa će zajedno s nogometašima obilaziti učenike, poučavati ih o važnosti zaštite okoliša i recikliranja starog papira koji će učenici i profesori moći odložiti u Metisove spremnike postavljene u školskim dvorištima. Školarci će s edukatorima Metisa razgovarati o prikupljanju starog papira, koristima za zaštitu okoliša, o tome kako se u domu i školi mogu pobrinuti za to da proizvode što manje otpada. Na kraju akcije Metis će školu koja se najviše istakne u prikupljanju starog papira financijski pomoći u realizaciji njihovih projekata – nabave lektire, nove školske opreme ili obnove učionica.