Orijent 1919 vs. Dinamo II

DRUGOLIGAŠKA PROMOCIJA Puna i ušminkana Krimeja i protiv Dinama II priželjkuje nastavak bodovne berbe

Ivan Volarić

Marinko Koljanin, Saša Matijaš i Vedran Gerc/Foto I. VOLARIĆ

Marinko Koljanin, Saša Matijaš i Vedran Gerc/Foto I. VOLARIĆ

Nadam se da ćemo u lijepom ambijentu nastaviti s dobrim rezultatima. Dinamo je dobra momčad, mlada, ali s dosta drugoligaškog iskustva. Sama činjenica da su u pitanju mlade nade Dinama dovoljno govori samo za sebe - poručio je iskusni napadač Vedran Gerc.



RIJEKA Odavno već na Krimeji nije vladao takav šušur kao uoči subotnjeg (17 sati, prijenos na HNTV-u), drugoligaškog debija i sudara Orijenta 1919 i Dinama II. U trenucima dok je tridesetak djelatnika raznih tvrtki dovršavalo “šminkanje” stadiona (1026 sjedalica je postavljeno, stepenište i prilazni put za gostujuće navijače dovršen, otvoren je i ulaz za VIP goste s ceste u proširene lože…) u obnovljenim klupskim prostorijama okupio se veliki broj novinara i TV kamera. Dopredsjedniku kluba Marinku Koljaninu i iskusnom napadaču Vedranu Gercu naknadno se pridružio i predsjednik kluba Saša Matijaš koji posljednjih tjedana provodi dosta vremena na stadionu koordinirajući radove.


– Kakva su očekivanja uoči prve drugoligaške utakmice na Krimeji? Sigurno da smo svi napeti, malo i prebijeni od svih ovih radova – započeo je Matijaš. – Bilo je izuzetno naporno, još odrađujemo posljednje detalje, ali bit će sve spremno za utakmicu. Nešto će ostati i za nakon prve domaće utakmice tako da gledatelji mogu uživati u svakom novom dolasku na Krimeju. Očekivanja su onakva kakva su bila i prije početka sezone. Dakle, tada smo smatrali da imamo na raspolaganju mladu, potentnu momčad i da ćemo imati što za reći u Drugoj HNL.


Bod iz Čakovca, na otvaranju sezone, se sigurno u tom smislu doživljavala kao potvrda da su klub i momčad na dobrom putu.





Na Krimeji su zadovoljni rezultatima pretprodaje ulaznica za utakmicu protiv Dinama II, ali i pretplata. Kažu u klubu da je 150 navijača osiguralo svoju godišnju kartu, a gotovo polovica kapaciteta stadiona za subotnji ogled već je prodana zbog čega su odlučili otvoriti i stajanje (25 kuna).


– Pretprodaja ulaznica ide fantastično! Već prva dva dana prodaje otišla polovica ulaznica – rekao je Koljanin.


U prodaju je pušteno 1026 ulaznica za centralnu tribinu plus nekoliko stotina ulaznica za stajanje.



– Naravno da smo bili sretni zbog boda, ali puno više nas je razveselila i ohrabrila činjenica da smo odigrali jako dobru utakmicu na jako visokoj razini. To je garancija da ćemo ove godine na Krimeji gledati dobar nogomet! Da li smo završili prijelazni rok? Ne znam više gdje bi se i na kojoj poziciji mogli pojačati. Na svakoj poziciji imamo dva, tri igrač… Mislim da je to – to. Jedino je bilo deficitirano mjesto stopera, ali dolaskom Antića smo i tu poziciju dobro popunili – dodao je Matijaš.


Nadopunio ga je dopredsjednik kluba i vršitelj dužnosti sportskoga direktora Marinko Koljanin.


– Moramo još smanjivati kadar jer naš cilj je da naši juniori budu 19. ili 20. igrač u kadru prve momčadi. Omladinska škola je naš prioritet, a dugoročno gledano za klub je najbitnija gradnja pomoćnog igrališta na kampusu. Bez toga Orijent, unatoč svom entuzijazmu predsjednika Matijaša, neće moći ići dugoročno naprijed. Moramo toj mladosti dati priliku da kvalitetno trenira. To je ono za što ću se sa svojih pozicija zalagati – objasnio je Koljanin i zahvalio se gradu Rijeci i gradonačelniku Vojku Obersnelu što je investirao milijun kuna u stadion i komfor navijača.



– Dugoročni cilj ulaska u Drugu HNL ostvarili smo kratkoročno, a sada smo složili dobru momčad, kombinaciju mladosti i iskustva. Svaki nedostatak iskustva ćemo nadoknaditi energijom mladih igrača. I prva utakmica je već pokazala da smo konkurentni, a sada smo doveli i Sebastijana Antića, iskusnog stopera koji je za nas veliko pojačanje. I nadalje ostajemo na našim smjernicima, dakle da realno i održivo financijski vodimo klub, te da se sportski stabiliziramo. Tko god bude iskakao i mislio da zaslužuje više mi to nećemo i ne želimo ispunjavati jer se odgovorno ponašamo. Veselimo s Dinamu, nije mogao biti bolji protivnik na otvaranju drugoligaške sezone! – rekao je Koljanin.


Iskusni napadač Vedran Gerc potvrdio je ono što se zna: igrači Orijenta 1919 jedva čekaju istrčati pred ispunjene tribine ušminkanog stadiona.


– Jako se veselimo igranju na novom stadionu. Nismo imali prilike puno trenirati na Krimeji zbog radova. Znamo sve o našem suparniku, dobro se pripremamo, odlično smo radili. Puno nam znači i bod iz Čakovca za sampouzdanje. Nadam se dobrom rezultatu i punoj Krimeji! Nadam se da ćemo u lijepom ambijentu nastaviti s dobrim rezultatima. Dinamo je dobra momčad, mlada, ali s dosta drugoligaškog iskustva. Sama činjenica da su u pitanju mlade nade Dinama dovoljno govori samo za sebe. Kako ćemo igrati? Svaku utakmicu, pogotovo doma igrat ćemo agresivno i napadački. Nismo još definirali kako ćemo krenuti u subotu, ali sigurno će našu igru krasiti agresija i napadački stil igre! – poručio je Gerc.


Sebastijan Antić još nije registriran pa iskusni branič sigurno neće istrčati u subotu. U klubu iščekuju međunarodnu dozvolu za njegovu registraciju. Ako ne stigne idućih (tje)dana Antić će automatizmom steći pravo nastupa u 4. kolu.