Presica uoči Kupa

DINAMO NA KANTRIDI Modri su se zadnji put provukli protiv Opatijaca koji se ne predaju unaprijed

Marina Kirigin

Marijan Jukičić,Robert Perčić i  Dalibor Zobić/R. BRMALJ

Marijan Jukičić,Robert Perčić i Dalibor Zobić/R. BRMALJ

Bilo je dosta pitanja zbog čega se ne igra u Opatiji, da li su nam zabranili. Ne, nisu nam zabranili. Odlučili smo igrati na Kantridi zbog igrališta, ali i brojnosti publike. Kapacitet tribina na opatijskom igralištu je mali, zadnji put postavljali smo dodatnu tribinu, međutim to onda podiže troškove organizacije i znatno povećava cijenu ulaznice - rekao je Robert Perčić, predsjednik Opatije



OPATIJA Nogometaši trećeligaša Opatije u srijedu će na Kantridi s početkom u 17.30 sati odigrati utakmicu osmine finala hrvatskog Kupa s Dinamom. Utakmica je to koja će ući u anale opatijskog nogometa, baš kao i ona koja se pred pet godina igrala na opatijskom igralištu kada je Opatija u istoj fazi natjecanja Kupa bila domaćin Dinamu. Povijest će se ponoviti, istina ovog puta na Kantridi, gdje im u srijedu u goste doći nikad jača momčad Dinama, sudionik Lige prvaka.


– Ova utakmica prije svega je nagrada igračima, nema rezultatskog pritiska kao ni prevelikih očekivanja – rekao je Robert Perčić, predsjednik Nogometnog kluba Opatija uoči utakmice pritom se prisjetivši teške borbe na opatijskom travnjaku pred pet godina.


– Zadnji put su se modri provukli pa jedva čekamo vidjeti što će biti na boljem stadionu i nadamo se u boljem ambijentu. Bilo je dosta pitanja zbog čega se ne igra u Opatiji, da li su nam zabranili. Ne, nisu nam zabranili. Odlučili smo igrati na Kantridi zbog igrališta, ali i brojnosti publike. Kapacitet tribina na opatijskom igralištu je mali, zadnji put postavljali smo dodatnu tribinu, međutim to onda podiže troškove organizacije i znatno povećava cijenu ulaznice – rekao je Perčić dodajući kako je puno posla i problema bilo i oko organizaciji utakmice na Kantridi, međutim kako vjeruje da će svi zajedno, igrači obaju momčadi i navijači biti zadovoljni.


U prodaji 3000 ulaznica




Za utakmicu na Kantridi biti će otvorene samo tribine A,B i C, a cijena ulaznica koje se već nalaze u pretprodaji u Oštariji Štacion u Matuljima i opatijskom kafiću Faul mogu se kupiti po cijeni od 70 kuna za A tribinu, i za preostale dvije tribine po cijeni od 50 kuna. Karte će se moći kupiti i na dan utakmice na ulazu u stadion. Za gostujuće navijače odvojeno je 300-njak karata, a biti će smješteni na istočnoj tribini, istaknuo je predsjednik Nogometnog kluba Opatija.


– Prodaja je dobro krenula, međutim u ovom je trenutku teško reći koliko je karata prodano s obzirom da se prodaja vrši na tri lokacije. Vjerujemo da ćemo uspjeti rasprodati kompletan kapacitet od 3000 mjesta – zaključio je Perčić.


Dalibor Zobić, pomoćni trener seniora Opatije ispričao je izostanak prvog trenera kluba koji na konferenciju za novinare nije mogao doći zbog poslovnog puta. Zobić je rekao kako je privilegija igrati protiv momčadi Dinama za koju svi oni koji prate nogomet kažu da je jedna od najjačih u povijesti tog kluba. Suprotstavit će im se i nešto jača momčad Opatije od one koja je igrala pred pet godina, a iz tadašnjeg sastava opatijskog trećeligaša na spisku za ovu utakmicu su jedino braća Rudan.


Najljepši stadion


– Uzbuđeni smo zbog utakmice. Više bi voljeli da se igra u Opatiji jer bi imali veće šanse. Ne moram podsjećati na utakmicu Kupa s Dinamom u Opatiji  pred pet godina kada smo gol dobili u 93. minuti iz penala. S druge strane igramo na stadionu, koji za nas koji smo rođeni u Rijeci, najljepši na svijetu. Ekipa je spremna, svi su zdravi, nema kažnjenih, a tko će igrati odlučit će prvi trener nakon još dva posljednja treninga pred utakmicu. Siguran sam da je naša ekipa jača od one koja je igrala pred pet godina protiv Dinama. U prilog tome govore karijere igrača koji trenutno brane boje Opatije. Tu su Iveša, Bertoša, Bjelanović, Glavaš, ali i nekolicina dobrih mladih igrača – rekao je Zobić.


 Marijan Jukičić, mlada nada opatijskog sastava od kojeg se očekuje puno, spremno dočekuje zagrebačku momčad obećavajući da će se potruditi i pružiti maksimalan otpor.


Utakmicu na Kantridi Opatijci će zaigrati u novim dresovima, koji su prezentirani na konferenciji za novinare. Predsjednik Opatije istaknuo je kako su zahvaljujući suradnji i sponzorstvu Adria Oila dobili nove garniture dresova koje će prvi puta na sebi imati u srazu s Dinamom. Posebnost novih garnitura je i sam dizajn jer je na dresovima odštampana Djevojka s galebom, simbol grada Opatije.